Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ordu Günleri'nde Konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ordu Günlerinde Konuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 18:30

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ordu Günleri'nde Konuştu

Haberin Devamı

Gülseli KENARLI- Akın ÇELİKTAŞ/İSTANBUL, (DHA) - Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Biz de medyadan takip ediyoruz. Bu arkadaşların bir kısmı tutuklanıyor bir kısmı serbest bırakılıyor. Mahkemenin sonuçlarını görmek lazım."

“Tek tek her birisi ile ilgili başka dosyalar var. Bu dosyalara göre savcılar taleplerinde bulunuyorlar ve ilgili yargıç arkadaşlar da kararını veriyorlar. Devam eden bir süreç. Böylece anayasa değişikliği ile birlikte başlamış olan süreç, devam ediyor. Belkide bu son göz altılarla birlikte de bu süreç kapanmış olacak."

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. HDP'li vekillerin tutuklanmasına ilişkin bir soruya Kurtulmuş, "Değerlendirme yapma noktasında değiliz. Devam etmekte olan bir süreç var. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik Parlamento'da bir anayasa değişikliği yapıldı. O anayasa değişikliğinden sonra çok sayıda milletvekili, HDP'den, CHP'den Ak Parti'nden ve MHP'den çok sayıda milletvekili ile ilgili savcılıklar gelip ifade vermeleriyle ilgili çağrıda bulundu. HDP'li milletvekillerinin dışındaki MHP, CHP Genel Başkanları dahil olmak üzere, AK Parti milletvekilleri dahil olmak üzere, diğer milletvekilleri geldiler, dosyaları ile savcılıklarda ifadelerini verdiler. Çağrılara uydular" dedi.

“BU ARKADAŞLARIN BİR KISMI TUTUKLANIYOR BİR KISMI SERBEST BIRAKILIYOR"

Kurtulmuş, “Maalesef HDP'li arkadaşlar bu çağrılara uymadıkları için ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından ifade vermeleri üzere gözaltına alınma kararları çıkarıldı. Dün gece bunlar uygulandı. Bunlar şu anda mahkemeye çıkarıldılar. Devam etmekte olan hukuki bir süreç var. Biz de medyadan takip ediyoruz. Bu arkadaşların bir kısmı tutuklanıyor bir kısmı serbest bırakılıyor. Mahkemenin sonuçlarını görmek lazım. Tek tek her birisi ile ilgili başka dosyalar var. Bu dosyalara göre savcılar taleplerinde bulunuyorlar ve ilgili yargıç arkadaşlarda kararını veriyorlar. Devam eden bir süreç. Böylece anayasa değişikliği ile birlikte başlamış olan süreç, devam ediyor. Belki de bu son gözaltılarla birlikte de, bu süreç kapanmış olacak" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!