Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kayseri'de

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kayseride
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2014 22:48

- Kurtulmuş: "Yeni Türkiye bizim büyük medeniyetimizin üçüncü büyük yürüyüşünün başlangıcıdır. Tarihi bir noktadayız, tarihi bir adım atıyoruz. Allah bu adımları sağlam bir şekilde hedeflediğimizden daha kısa sürede atmayı nasip etsin" - "İnşallah 2015 seçimlerinde yarım kalan işlerimizi tamamlamak, Türkiye'nin, eski Türkiye'nin tortularından tamamen temizlenmesini sağlamak için çalışacağız"

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Yeni Türkiye bizim büyük medeniyetimizin üçüncü büyük yürüyüşünün başlangıcıdır. Tarihi bir noktadayız, tarihi bir adım atıyoruz. Allah bu adımları sağlam bir şekilde hedeflediğimizden daha kısa sürede atmayı nasip etsin" dedi.

Bazı ziyaretlerde bulunmak için Kayseri'ye gelen Kurtulmuş, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Burada partililere hitap eden Kurtulmuş, Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirterek, bu atılımların artarak, devam etmesi için yoğun şekilde çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Yeni Türkiye anlayışıyla millet ve devletin kucaklaşacağına vurgu yapan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Yeni Türkiye bizim büyük medeniyetimizin üçüncü büyük yürüyüşünün başlangıcıdır. Tarihi bir noktadayız, tarihi bir adım atıyoruz. Allah bu adımları sağlam bir şekilde hedeflediğimizden daha kısa sürede atmayı nasip etsin. AK Parti sadece sıradan bir siyasi parti olmanın ötesinde bu anlamda büyük davanın adıdır. Büyük medeniyet inşası ve ihyasının adıdır. Siyaset çerçevesi içesinde bu işin yürüyüşüdür. Türkiye büyük yol ayrımlarından geçti. Çevremizde birçok ülkeyle kıyasladığımız zaman Türkiye'nin en büyük başarısı önünde sandıkların olmasıdır. Türkiye zor zamanlardan geçmiştir. Eski Türkiye dediğimiz şey halkın burnundan fitil fitil getirmiştir. Ama sonuçta ne olursa olsun sandıklar öne konulmuştur. Sandıklar kurulduğu zamanda her zaman milletin istediği istikamette sandıklardan sonuç çıkmıştır."

Haberin Devamı

30 Mart yerel seçimlerinde milletin temsilcilerine kumpas kurmak isteyenlere milletin en iyi cevabı sandıkta verdiğine dikkati çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"30 Mart yerel seçimlerinin yeni Türkiye istikametinde yürüyüş bakımından ne kadar değerli ve önemli olduğunu biliyorduk da rakiplerimiz de biliyordu. Rakiplerimiz derken sadece siyasi partileri kastetmiyorum. Bel altından vuranlar, aba altından sopa gösterenler, çeşitli kumpaslarla demokrasinin önünü kesmek isteyenler, milletin iradeleriyle sandıktan çıkmayacaklarını bildikleri için sandıkları by-pass ederek, millete karşı, demokrasiye karşı kumpas kuranların neler yaptığını, neler yapmaya cesaret ettiklerini, hatta ve hatta neler yapmaya niyet ettiklerini 30 Mart öncesi süreçte hep beraber gördük. 17 ve 25 Aralık, ondan önceki Gezi olayları ve çeşitli meselelerle devletin içerisindeki bazı odaklar eliyle Türkiye'ye ne büyük kumpaslar kurulduğunu ve ne büyük ihanetlerin içerisine girildiğine hep beraber şahit olduk. Ama neticede sandıktan kumpas kuranlar değil, kendilerine kumpas kurulanlar milletin oyuyla çıktı."

Haberin Devamı

- 2015 Milletvekilliği Genel Seçimleri

2015 Milletvekilliği Genel Seçimlerinin yeni Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "İnşallah 2015 seçimlerinde yarım kalan işlerimizi tamamlamak, Türkiye'nin, eski Türkiye'nin tortularından tamamen temizlenmesini sağlamak için çalışacağız. Türkiye'de artık şahıslara, partilere bağlı olmaktan çıkartılarak, sistemin tam manasıyla milletin egemenliğine ait olmasını sağlamak için yeni bir Anayasa yapacak çoğunlukla AK Parti'nin iktidara gelmesini sağlayacağız" diye konuştu.

Partililerden seçimler için çok çalışmalarını isteyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Anadolu'da Selçuklu'nun ikinci büyük başkenti olan bizim de siyasi hareketimizin önemli merkezlerimizden birisi olan Kayseri'den de olağanüstü bir başarı bekliyoruz. Kayseri zaten geçen seçimlerde ve belediye seçimlerinde başarılı oldu. İnşallah çok çalışırsak sandıktan yüksek oy alırsak Türkiye'de kimse bu hareketin önünde durmaya cesaret edemez. Kimse yan gözle bakmaya cesaret edemez. Bugün geldiğimiz nokta hiçbirimizin şahsi başarısı değildir. AK Parti'ye oy veriyorsa hiç kimsenin şahsından dolayı değildir. Bu partinin altında taşıdığımız manevi kimliğe oy veriyordur. Bir büyük medeniyet davasına gönül verdiğiniz için bu millet arkanızdan gidiyor. Onun için sizin yanınızda oluyor, onun için en zor dönemde elinizden tutuyor. İnşallah milletle olan bu bağımızı hiç kaybetmeyeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!