Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş imam hatip lisesi açtı (2)

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş imam hatip lisesi açtı (2)
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 17:02

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş imam hatip lisesi açtı (2)

Haberin Devamı

8 YAŞINDAKİ CEREN, KURTULMUŞ’U EVİNE DAVET ETTİ
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ünye İlçesi’nde Anafartalar İlkokulu’nu ziyaret etti. Burada öğrenciler tarafından yapılan sema gösterisini izledi. Ardından 2-A sınıfına giderek ziyarette bulundu. Burada öğrencilerle bir süre sohbet eden Kurtulmuş, daha sonra sıraya oturarak sınıf öğretmeninin ders anlatmasını dinledi. Bu sırada arkasındaki sırada oturan 8 yaşındaki Ceren Küçük, ailesinin Kurtulmuş’u çok sevdiğini belirterek evine davet etti. Kız öğrenciyle bir süre sohbet eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bir sonraki gezisinde Küçük’ün evine ziyarete geleceğini söyledi. Bir görevliye küçük kızın evinin adresini almasını istedi. Ayrıca sınıftaki öğrencilerden Burahan Çamuroğlu ve Yağız Utku Aydın, defterlerini Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a imzalattı.
Kurtulmuş, daha sonra Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi ek binası ile Şehit Fatih Efiloğlu İlk ve Orta Okulu’nun açılış törenine katıldı. Törene 7 ay önce Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde şehit olan Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu’nun annesi Havva ve babası Mustafa Efiloğlu da katıldı.
Törende konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Son 2 senedir Türkiye’de bir oyun çok daha kuvvetli bir şekilde oynanıyor. İşte Fatih kardeşimiz bu şehitlerimizden birisi. Temmuz 2015’den bu yana ipleri başkalarının elinde olan terör örgütleri, kimisinin adı DAEŞ kimisinin adı PKK her türlü güçleriyle arkasındaki imkanlarıyla, ağa babalarıyla Türkiye’nin üstüne çullanıyorlar, bu milleti bölmeye parçalamaya çalışıyorlar. Ama güçleri yetmiyor, yetmedi, yetmeyecektir Allah’ın izniyle. Çünkü canından vazgeçmeyi bilen kutsal bildiği bu vatanı, davası, inancı uğruna ölmeyi bilen nice Fatih Efiloğulları var. Nice yiğit kardeşlerimiz var” diyerek sözlerine şöyle devam etti:
“14 Temmuz’da bir çalışıyorsak sevgili gençler, şimdi bin çalışacağız. 14 Temuz’da bir gayret ediyor bir adım atıyorsak şimdi bin adım atacağız. Demek ki bu topraklarda hala kahpelerin burnunu kaldırabileceği bir ortam var. Öyle çalışacağız ki ne bu kahpeler, ne bu kahpelerin arkasındaki onların iplerini tutanlar bu ülkeye karşı en ufak bir kötülük düşünemeyecekler. Bu ne demek daha güçlü bir Türkiye demek.”
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş konuşmasının ardından başarılı olan öğrencilere hediye verdi. Ardından açılış kurdelesi kesildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!