Başbakan Yardımcısı Kaynak: Avrupa Birliği'nde bir akıl tutulması var

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yardımcısı  Kaynak: Avrupa Birliğinde bir akıl tutulması var
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 16:19

Başbakan Yardımcısı Kaynak: Avrupa Birliği'nde bir akıl tutulması var

Haberin Devamı

 

 

Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL, (DHA) BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Norveç'in darbeci askerlerin sığınma talebini kabul etmesiyle ilgili "Avrupa Birliği'nde bir akıl tutulması var. Avrupa Birliği kendi imha pimini çekmiş vaziyette. Eğer Avrupa Birliği demokrasi, insan hakları, özgürlükler, hukuk devleti temeline dayalıysa bunları düşünmesi lazım." dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Esenler Belediyesi tarafından Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Uluslararası Tarihi Su Yolu Şehirleri Buluşması" programına katıldı. Kaynak programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"ÜZÜLÜYORUM SADECE"

Norveç'in darbeci askerlerin sığınma talebini kabul etmesine ilişkin soruya Kaynak, "Avrupa Birliği'nde bir akıl tutulması var. Avrupa Birliği kendi imha pimini çekmiş vaziyette. Eğer Avrupa Birliği demokrasi, insan hakları, özgürlükler, hukuk devleti temeline dayalıysa bunları düşünmesi lazım. Zaten bizler 15 Temmuz'dan sonra şunu gördük; gelenler darbeyle demokrasimizin ne kadar zarar gördüğünü değil, darbecilerin işkenceye uğrayıp uğramadığını tespit etmeye geldiler. Bu bir akıl tutulmasıdır. Bir güzel atasözümüz var. Bizim uyarılarımız şundan. Deriz ki biz, 'Biz yandık siz yanmayın'. Bizim Avrupa'ya da Dünya'ya da mesajımız bundan dolayı. Bizim milletimiz zaten gereğini yaptı, bizzat tehlikeyi kendisi engelledi. Ama o ülkeler korkarım FETÖ gibi örgütlerin açacağı hasarı çok büyük maliyetle belki kapatamazlar. Bir yandan burada siz demokrasiyi inceleyeksiniz, bir yandan diyeceksiniz ki, terörle mücadele yasanızı gevşetin. Bir yandan hemen daha 16 Temmuz günü 'Darbecilerin kaçtığı helikopterinizi de, darbecileri de iade edeceğiz' diyen Yunanistan, şimdi darbecileri iade etmediği gibi, yenilerine kapısını açacak. Zaten yüzyıllarca kendi iç savaşlarla altüst oluşlar yaşayan Avrupa'nın, yeniden o karanlık çağa dönüşünün bence ilk adımlarıdır. Üzülüyorum sadece." diye cevap verdi.

"SADECE YALAN ÜRETİYORLAR"

Referandum sürecinini de değerlendiren Veysi Kaynak, "Referandum neticesinin 'Evet' olması için gayret eden herkes, sistemin milletimize neler getireceğini izah ediyorlar. 'Hayır' diyenler de sadece yalan üretiyorlar. Sürekli yalanlar olduğuna göre demek ki 'Hayır' oyunun verilmesini isteyenler, millete niye 'Hayır' denmesi gerektiğinin haklı bir gerekçesini ortaya koyamıyorlar. 16 Nisan'dan sonra Türkiye'nin önünde büyük işler var" dedi.
(FOTOĞRAF) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!