Başbakan Torbalı'ya söz verdi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Torbalıya söz verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2017 18:02

Başbakan Torbalı'ya söz verdi

Haberin Devamı

İZMİR'in Torbalı ilçesinde çok sayıda işadamının katılımıyla düzenlenen toplantıya katılan Başbakan Binali Yıldırım, Torbalı'nın mesleki eğitim merkezi olması ve OSB dışı sanayi bölgelerinin Islah OSB kapsamına alınması sözünü verdi.

Torbalı Ticaret Odası ile Torbalı Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Güçlü Ekonomi, Güçlü İzmir, Güçlü Türkiye' toplantısı Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Çamlık'ta yapıldı. Sanayicilerin yoğun katılım gösterdiği toplantıda Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun'un, 'Mesleki Eğitim Üssü' ve 'OSB dışı sanayi bölgelerinin ıslah OSB kapsamına alınması' taleplerine Başbakan Yıldırım'dan olumlu cevap geldi. Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin son dönemde dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisine sahip olduğunu ve Torbalı'nın bunda çok büyük payı olduğunu belirterek, "Torbalı ilçesi son dönemde ihracatta çok önemli bir yere sahip. Bakmayın ilçe dediğime memleketim olan Erzincan kadar büyük bir yerden bahsediyoruz. 1 milyar dolar ihracatı gerçekleştiren ve toplanan vergide Bursa'yı bile geride bırakan bir yerden bahsediyoruz. Türkiye ekonomisi için son derece önemli olan Torbalı'yı yakından izliyor ve yeni yatırımların teşviki için yoğun mesai harcıyoruz. Torbalı sanayinin üretimin üssü haline geliyor. Bizler de üzerimize düşeni yaparak elimizi taşın altına koyacağız. Ticaret Odamızın Torbalı'nın mesleki eğitim merkezi olması ve OSB dışı sanayi bölgelerin Islah OSB kapsamına alınması konusunda taleplerinin yerine getirileceğinin sözünü verelim" dedi.

"CAZİP KENT TORBALI"

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ise, Torbalı'nın sanayi, vergi, üretim ve ihracat alanında Türkiye'de konuşulan başarılarından söz ederek, ülke ekonomisine daha güçlü şekilde katkı sunmaya devam edeceğini dile getirdi. Olgun, "Bugün ülkemizde Torbalı'da faaliyet gösteren özel sektörün başarı hikayesi konuşuluyor. Kamu yatırımlarında altın bir dönem yaşıyor, merkezi hükümet ile yerel idarenin buluşmasının imkanlarından faydalanıyoruz. Başta Sayın Atilla Kaya olmak üzere tüm milletvekillerimize ve belediye başkanımıza Torbalı iş alemi adına teşekkürü borç biliriz. 'Cazip Kent Torbalı' sloganımız var. Biz de devletimizin 2023 yılı ekonomik istikametine göre hedeflerimizi revize edip yolumuza devam ediyoruz" dedi.

BAŞBAKAN'DAN ZEYTİN PRİMİNE YEŞİL IŞIK

Gecede konuşan Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat zeytinyağının prim desteği alırken hammaddesi olan zeytine prim verilmemesinin üreticiyi üzdüğünü ifade etti. Zeytine prim desteğinin sektöre de canlılık getireceğine dikkat çeken Alhat, "Zeytin ekonomisinde küresel ligde liderliği almamız şart. Çünkü Türkiye'nin 2023 hedefleri var. Bu liderliği alabilmemiz için fedakar üreticimize prim desteği büyük moral olacak" dedi. Başbakan Binali Yıldırım ise bunun üzerine prim desteği için bürokratlarına talimat verdi. Ankara'da zeytine prim talebiyle ilgili bir sektör toplantısının gerçekleştirilerek çalışma başlatılmasını istedi.

TORBALI (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!