Başbakan, şehidin babasını onurlandırdı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan, şehidin babasını onurlandırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2017 13:05

Başbakan, şehidin babasını onurlandırdı

Haberin Devamı

 

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Başbakan Binali Yıldırım'ın sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı buluşmada şehitlerle ilgili duygu ve düşüncelerini 15 Temmuz şehitlerinden polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ı örnek vererek ifade etmesi, geceye katılan şehidin ailesini onurlandırdı.

Kendisi de oğlu gibi polis memuru olan Zeki Kılınç, Başbakan Yıldırım'ın, Mimar Sinan Kongre Merkezi'ndeki gecede yaptığı “Bak polis memurumuz. Adı neydi? Muhammet Kılınç. Mekanı cennet olsun. O, 15 Temmuz'da ülkenin geleceğini aydınlatmak için hayatını seve seve feda etti. O'nun gibi yüzlercesi bugün doğuda, güneydoğuda ülkemizin topraklarını korumak, alçaklara çiğnetmemek için insanlarımız canla başla mücadele ediyor, şehitlerimiz oluyor. Yaralılarımız oluyor. Şehiterimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza hayırlı şifa ve uzun ömürler diliyorum" sözlerinin olduğu bölümü, sosyal medyadaki hesabından paylaştı.

Aynı zamanda Polis Aileleri Birliği Asbaşkanı olan şehit babası Zeki Kılınç, görüntüsünü paylaştığı bu konuşmanın altına da “Akşam programında davetlisi olarak bulunduğumuz protokol masasında Antalya Valimiz Sayın Münir Karaloğlu ile birlikte Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Belediye Başkanımız Menderes Türel, Ak Parti İl Başkanımız Rıza Sümer ile birlikte 15 Temmuz Vatan Şehitleri Dernek Başkanı Eşim Meltem Kılınç ile birlikte STK buluşmasında yaptığı konuşmada şehit oğlum Muhammet Oğuz Kılınç'ın kahramanlığından bahsetti. Bir evlat babasını ancak bu kadar onurlandırır. Haklarımız sana sonuna kadar helaldir evlat" sözleriyle duygularını dile getirdi.

ADI HER YERDE YAŞATILIYOR

15 Temmuz şehidi Muhammet Oğuz Kılınç'ın adı, başta ailesinin ikamet ettiği Antalya olmak üzere çok sayıda yerde yaşatılıyor. Baba Zeki Kılınç, “Oğlumun adı darbe girişiminden sonra Muratpaşa ilçesindeki bir okula verilmişti. Ayrıca Uncalı'daki çevik kuvvetin yanındaki caddeye, Samsun'd doğduğu sokağa, Kepez ilçesindeki bir parka, benim görev yaptığım Altınova'daki polis merkezine adı verilmişti. Şimdi de Akdeniz Üniversitesi'nin en büyük caddesine şehidimin adı verildi. Oğlum bizzat 15 Temmuz'da çarpışarak şehit olan bir vatan evladı" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!