Başbakan sanayicilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan sanayicilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 12:02

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da düzenlenen bir organizasyonda sanayicilerle buluştu. Başbakan, sanayicilere anahtar teslim fabrika konusundaki vaatlerini yineledi.

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

"Yeni bir seçim sürecindeyiz. Herkesin neler yaptığını görüyorsunuz.  Aslında bu 4 ay bizim için zaman laboratuvarı gibi oldu. Herkesin elini taşın altına koyup koymadığını da gördünüz. Karamsar bir tablo çiziyorlar. Türkiye’de üretim çarkları durmuş gibi felaket tellallığı yapanlar var. siyasetin üslubu milletin moralini bozmak değil, sanayicilerimizin üretim şevkini artırmak olmalı. Neredeyse felaket baykuşları çıktı. Karanlık havayı ülkeye yaymak isteyenler. Ülkeyi karamsar psikolojiye sokma çabası inşallah başarıya ulaşamayacak. Türk ekonomisi büyüyor, siz nasıl bunu sağlıyorsunuz? Dedim ki bizim çok büyük doğalgaz ve petrol kaynaklarımız yok. Bize milyarlarca Euro dolar kaynak aktaran da yok. Ama bizim kaynağımız var ki hiç tükenmiyor. O da insan kaynağı. Az önce KDV’lerin kaldırılması talebini ilettiniz. Bırakın kdv’lerin kaldırılmasını… Diyelim proje sundunuz ve uygun görüldü. Fakat elinizde fabrika yapacak imkan yok. Anahtar teslim fabrikayı yapıp size teslim edeceğiz ve sembolik bir kira karşılığında bunu yapacağız. Diyelim KOBİ’leşmeyi teşvik ve gençleri girişimciliğe teşvik için gençlere ilk can suyu olarak 50 bin lira karşılıksız sermaye vereceğiz. 100 bin lira da faizsiz kredi vereceğiz. Bu da yetmez derse üç yıl gelir vergisi almayacağız. Bu girişimlerin yüzde 50’si tutsa dahi önemli bir gelir imkanı sağlanacak.

Haberin Devamı

Bugün Kılıçdaroğlu sık sık OSB’lerde meslek liseleri kuracağını söylüyor. Biz yıllardır bunu uyguluyoruz. Burada da var. Ama tabi sayın Kılıçdaroğlu gelişmeleri takip edemediği için bilmiyor. Herhalde hiçbir OSB’yi gezip buraları gezme şansı olmadı. Gerçi onların vaat olarak gördüğü şeyleri biz ya gerçekleştirdik yada taahhüt olarak biz onları zikrettik. Söz veriyorsunuz ve ahitleşiyorsunuz. Biz milletle ahitleştik. 

7 Haziran’a giderken emeklilerimize 1200 lira ek gelir sağlayacağız dedik uygulamaya koyduk. Doğum yardımı verdik. Biz taahhütlerimizi 1 Kasım’a ertelemedik. Vaktini veririz ve onu yerine getiririz. 

OSB’deki parseller emlak piyasasının konusu olmaktan tamamen çıkacak. Bunu hep yaşadık. OSB’leri iddialı şekilde kurmaya karar veriyoruz. Arsayı satışa çıkarıyoruz. Spekülatörler b unu alıyor. Ellerinde tutup rant elde etmeye çalışıyorlar. Gerçek sanayicinin OSB’de arsa almasını sağlayacağız. Bir çok yerde meslek liseleri var. ama milli eğitim bakanlığında yaptığımız çalışmalarda, meslek liselerinin bütününü iş dünyamızla birlikte planlayacağız. Özel bir bütçeyle sizin talep ettiğiniz ara elemanın yetiştirilmesi için müfredat da dahil her şeyi birlikte planlayacağız. Eğer bir şirkette ikili üçlü yapı olursa şirketin verimi düşer. Türkiye’de de 90’lı yıllardaki parçalı yönetimin bize ne kadar enerji kaybettirdiğine hepiniz şahitsiniz. Tek başına iş başına diyoruz biz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!