Başbakan neden simit aldı

SAYIN Başbakan geçenlerde Olgunlar Caddesi girişinden simit aldı. Acaba neden simidi tercih etti diye düşündüm.

Birkaç adım ilerisinde kendi belediyesine ait döner ve kokoreç büfeleri var. Neden onları tercih etmedi acaba? Oysa bu büfeler lavabosu tuvaleti olmadan, baca vb hiçbir gayrısıhhi kurala uymadan vatandaşa yemek satan son derece hijyenik (!) büfeler... Yoksa canı döner ekmek çekmiş olmasına rağmen doğalgaz borularının ve saatlerinin açıkta uluorta durmasından mı korktu? Boşver canım şimdi patlar matlar şuradan simidimi alıp gideyim diye mi düşündü? Öyle ya, Belçika Büyükelçisi bu konuyu gündeme getirerek elçilik bahçesinin çöplüğe, duvarının da açık hava tuvaletine döndüğünden bahsediyordu. Tamamen Türkiye’yi çekememezliktendi büyükelçinin bu açıklamaları. Hazır caddeye bir ucundan girmişken, biraz daha ilerler, gelene geçene laf atan, kaçak kitap satmak yüzünden mahkemelerde sayısız davalara konu olmuş, caddeyi kendi malı gibi görüp orta yere kutular içinde kitap koyup sergileyen kitapçıların önünden geçer, tabi geçebilirse, SSK binasının önündeki otopark mafyasına ulaşırdı. Bu otoparkçılar ki, SSK binasının altına arabasını parkeden iki SSK personelini ’oraya araba park edemezsiniz’ diyerek dövmüştü. Sn. Başbakan onlara da biraz bahşiş verip, hayır dualarını alıp yoluna devam edebilirdi.

Ama şehrin ortasındaki bu pislikten ve başıboşluktan dolayı ne Sn. Büyükşehir Belediye Başkanı, ne de Sn. Başbakan vatandaştan hayır duası almıyorlar, benden söylemesi.

n Hasan KARATEPE

TRT Genel Müdürüne ikinci açık mektup

BUNDAN yaklaşık bir ay önce, TRT4 kanalının, bir çocuk kanalına dönüştürülmesinde ki yanlışlığın boyutuna değinmiş, gereksiz yapılan bu hatalı tasarrufun kısa sürede düzeltileceği konusundaki beklentimi, onlarca müziksever adına adına belirtmiştim.

Bu güne kadar hiçbir değişiklik yapılmadığı görülmektedir.

Bu uygulama tasarruf amaçlı bir uygulama ise, tasarrufa, hiçbir kimseye yararı olmayan futbol yorumcularına verdiğiniz, milyonlarca liradan başlayabilirdiniz. Bizlerin elektrik faturalarından yapılan kesintileri, futbol yorumcularına dağıtarak, kanal kapatma hakkını size kim veriyor söylermisiniz?

28 Aralık pazar akşamı, saat 21.30 sıralarında tesadüfen açmış bulunduğum İbo şov programında, yılların sanatçısı Yaşar Özel görüntüye geldi. Program sahibine teşekkür ettikten sonra, yüzünde acı bir gülümseme ve üzüntüyle "’TRT’nin kendilerini bir tarafa ittiğini" belirtti. Artık Programlara çıkamadıklarını ima etti. Daha sonra aynı programa Ayşe Taş ve yine bir başka değerli sanatçı Mustafa Sağyaşar da dahil oldular. Laubali görüntüler ve konuşmalar içerisinde program bitmeden,çok üzüntü içinde kapattım.

Şimdi soruyorum:

- Sayın Genel Müdürün vicdanı şimdi rahat mı?

- Bu Sanatçılar kendilerine müzikhollerde mi yer arasınlar?

-
Acaba bekledikleri sonuç bu muydu?

Ülkemizin nadir yetiştirdiği bu insanlara reva görülen bu muameleyi, kamuoyunun takdirine sunuyorum.

Mehmet Sevil ÇALIŞKAN


GÜNÜN SÖZÜ

"Doğalgaz, şebeke suyu, elektrik’ten sonra harç ve vergi zamlarının hükümetin merhamet duygusunun buharlaşmış olduğunu kanıtlar niteliktedir."

(Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı)
Yazarın Tüm Yazıları