Başbakan ne dedi onlar ne yaptı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan ne dedi onlar ne yaptı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 15, 2011 00:00

Primden yararlananlar arasında Türkiye Basketbol Federasyonu çalışanları da var.Basketbol Federasyonu 28.5 milyon TL’yi 68 kişiye paylaştırdı.Oysa Başbakan Erdoğan prim sözünü sporcular için vermişti.

Haberin Devamı

AVRUPA Basketbol Åžampiyonası’nda hayal kırıklığı yaÅŸatan A Milli Basketbol Takımımıza geçen yılkı dünya ikinciliÄŸi için verilen 28 milyon 70 bin TL’lik primin tartışması sürüyor. Sporcuların yanı sıra, aralarında ülkemizde yapılan organizasyonda görev yapan kiÅŸilerin de yararlandığı bu primle ilgili o kadar çok bilinmeyen var ki... Ä°ÅŸte onlardan birkaçı...Â

12 Dev Adam, 11 Eylül 2010’da Sırbistan’ı yenerek final vizesi alınca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve milli takımın kaptanı Hidayet Türkoğlu’nu arayarak, bu başarılarından dolayı kutlar. Ardından Akgül’e talimatını verir:

Sadece sporculara dağıtılmadı

- Bize bu gururu yaşatan basketbolculara daha önce vermeyi düşündüğümüz kişi başı 1 milyon lirayı, 1.5 milyon liraya çıkarttım.
- Ekstra prim talebi kimden ?
Başbakan Erdoğan’ın sözünü ettiği 12 kişilik takım kadrosuna dağıtılacak prim miktarı 18 milyon TL ediyor. Milliler şampiyonadan birkaç gün sonra Başbakanı ziyaret ettiğinde primin miktarı 28.5 milyon TL’ye çıkar.
-  O toplantıda Basketbol Federasyonu yetkililerinin ne gibi bir talebi oldu?
- 18 milyondan 28 milyon TL’ye çıkarılan primin tamamı neden Başbakan’ın sözünü ettiği sporculara değil de 68 kişiye dağıtıldı?
- İçlerinde TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Dış İlişkiler Sorumlusu Emir Turam, TBF’de görevli olan Emin Balcı, Kadir Özçelik gibi isimlerinde bulunduğu kişilere neden primden pay verildi?

Haberin Devamı

Türkiye tam bir yıldır bu sorunun cevabını merakla bekliyor

28.5 milyon TL’den kim ne kadar pay aldı?

Milli takımın 12’ye düşürülen kadrosundan son anda çıkarılan Fatih Solak, Engin Atsür, Evren Büker ve Cevher Özer’in primden pay almaları normal. Ama 1 milyon 70 bin TL’lik primin paylaştırıldığı 27 kişilik listede paraların kimlere nasıl dağıtıldığı bilinmiyor. 28.5 milyon TL’lik prim 68 kişi arasında paylaştırıldı. Bu paradan kim ne kadar aldı?

İŞTE PRİMDEN YARARLANAN 37 KİŞİNİN GÖREVLERİ

- Ali Özsoy: TBF Genel Sekreteri,- Emin Balcı: TBF Sportif Faaliyetler Direktörü (Eski Hakem), - Cem Şencan: Operasyon Direktörü, - Koray Erdemir: TBF Yetkilisi, - Can Duraslan: Türkiye Basketbol Ligi Oyuncusu, - Ahmet Araşan: Ligler Direktörü, - Zeynep Aydın: TBF Yetkilisi, - Samer Şenbayrak:12 Dev Adam Basketbol Okulları Türkiye Genel Koordinatörü, - Celal Arışan: Türkiye Basketbol Ligi Oyuncusu, - Kıvanç Ayvalıoğlu: TBF Yaz Kampları Direktörü, - Tolga Yücel: TBL Şehir Direktörü, - Serdar Ateş: TBL yetkilisi, - Sancar Sönmez: TBL Medya Departmanı Şefi, - Cemal Erksun: Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi Yetkilisi, - Nahit Yeşiltepe: TBL İstatistik Sorumlusu, - Dilvin Yücebarlas: TBF Ankara Sorumlusu, - Erdem Efe: TBF Ankara Ofisi Organizasyon Sorumlusu, -Borga Aydoğdu: Yerel Organizasyon Komitesi Üyesi, - Reşat Başel: TBF Mali ve İdari İşler Direktörü, - Ertan Kurnaz: TBF Mali ve İdari İşler Departmanı Yönetmeni, - Resul Yolcu: TBF Başkan Danışmanı, - Emir Turam: TBF Dış İlişkiler Sorumlusu, - Sabina Alagiç: TBF Dış İlişkliler Yönetmeni, -Erinç Toklucu: Basketbol Okulları Komitesi Üyesi, - Egemen Önen: TBF Başkan Asistanı, - Murat Murathanoğlu: TV Sunucusu, spor yazarı, spiker, - Esat Yılmaer: TSYD Başkanı, - Ece Cun: TBF Halkla İlişkiler Sorumlusu, - Civan Açıkalın: Yerel Organizasyon Komitesi Yetkilisi, - Müjde Yüksel: Türkiye Bayan Basketbol Ligi Oyuncusu, - Ziya Pala: Yerel Organizasyon Komitesi Ankara Şehir Direktörü, - Ersin Ersoy: TBF Danışmanı,  - Kadir Özçelik: Merkez Hakem Komitesi Genel Sekreteri,  - İlker Kidir: Görevli,- İsmail Sağday: Görevli, - Baran Aydın: Görevli, - Ödül Kasapoğlu: Görevli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!