‘Başbakan Merkel’in benden tek farkı...’

Güncelleme Tarihi:

‘Başbakan Merkel’in benden tek farkı...’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 11:37

Almanya’da 24 Eylül’de yapılacak genel seçimlerde SPD’nin başbakan adayı Martin Schulz, eşine nasıl aşık oldu, nasıl evlendi, hangi takımı tutuyor, “Gol” diye ayağa fırlayınca oğlu ne dedi? Kadın dergisi Brigitte’ye konuşan Schulz, özel hayatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

BERLİN’de Maxim Gorki Tiyatrosu’nda Brigitte dergisinin sorularını yanıtlayan Schulz, futbolcu olmak isterken, sakatlanınca futbol kariyerinin bittiğini, kendini alkole kaptırdığını, ancak daha sonra alkol bağımlılığından kurtulduğu için kendisiyle gurur duyduğunu anlattı. 32 yıldır evli olduğu eşi İnge'ye ilk bakışta aşık olduğunu, 1985 Mayıs'ında tanıştıklarını, 5 gün sonra birlikte yaşamaya başladıklarını ve aynı yıl kasım ayında da yıldırım hızıyla evlendiklerini anlatan Schulz, “Çok hızlı oldu. Ama ilk günden itibaren hayatımın kadını olduğunu çok net gördüm. Bir aşk evliliği bizimki. Karımı bugün, o zamankinden daha çok sevdiğimi söyleyebilirim” dedi.

‘SEN BAŞBAKAN ADAYISIN’

Kendini iyi hissetmediği zaman kendisini tek teselli edebilecek insanın karısı olduğunu kaydeden Schulz'un anlattıklarına göre kahveyi çok şekerli içiyor ve acı çikolatayı seviyor. Köln Futbol takımını tutan Schulz, önemli gol gelince, evin içinde hoplayıp zıpladığını, oğlunun “Baba ne oluyor? Kendine gel. Sen başbakan adayısın!” dediğini söyledi.

Haberin Devamı

15 PUAN GERİDEN GİDİYOR

Rakibi Başbakan Merkel'den ne öğrenmek isterdi sorusuna Schulz, “Sinirlerine hakim olmak. Merkel çok sakin bir insan. Benden farkı bu” dedi. Schulz, anketlerde kaybediyor olmasına rağmen sakin olmayı çok istediğini belirtti. SPD anketlerde Merkel'in partisi CDU’nun 15 puan arkasından gidiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!