Başbakan’ın oğluyla ortağım

27 ARALIK tarihli Milliyet gazetesinde Meral Tamer tarafından “Dumanlı para sahası” adlı bir yazı kaleme alınmış. İçinde adım geçince dikkatimi çekti, okudum.

Haberin Devamı

Benim ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlunun da içinde bulunduğu, şu anda gümrüklerde beklediği belirtilen özel havalandırma sistemlerini ithal eden firmanın ortaklarıymışız.

Yazının tamamını okuduktan sonra bu bayanın adının başına “Dumanlı” kelimesini koydum. Dumanlı Meral’in yazdığı yazı tam dumanlı hava sahası. Hiç bir şey belirgin değil. Cümlelerde, “iddia ediliyor”, “oluyormuş”, “miş”, “peşkeş çekiliyormuş”, ve “evler kiralanıyormuş” diye daha nice mişler ve muşlar var.

Dumanlı Meral’e soruyorum. Ey Dumanlı Meral, nereden iddia ediliyor, kimden iddia ediliyor? Hangi belediye sıkı tutuyormuş? Neyi sıkı tutuyormuş? Hangi belediye neyi sıkı tutmuyormuş? Ne kadar gevşek tutuyormuş? Hangi belediye nerelerden avanta alıyormuş? Bu avanta alan belediyeler, Dumanlı Meral’in yazısına göre Beyoğlu ve Beşiktaş Belediyeleri’yMİŞ... Sokakları peşkeş çeken belediyeler hangileri? Şişli Belediyesi işi sıkı tutuyormuş. Dumanlı Meral, senin muşla, mişle yazdığın yazılara ben, “Geziyorum, görüyorum, yaşıyorum” diye cevap veriyorum.

Haberin Devamı

Dumanlı Meral. Sıkı tutan belediye ile sıkı tutmayan belediye olmaz. İçi su dolu havuza bir kişi işerse, havuzun suyu ne kadar kirlenir Dumanlı Meral?

Bu işleri hem yaladım, hem yuttum

Ey Dumanlı Meral. Şimdi gelelim sadede. Ben seni tanımıyorum. Ekonomi yazını da ilk defa okudum. Mesleğinin gazeteci olduğunu öğrendim. Eskiden Cumhuriyet’te yazarmışsın. Yalnız, sana birşey söyleyeyim. 20 yıl ticaretle uğraştım. Vergi mükellefiydim, zaman zaman ödüller de aldım. Ey Dumanlı Meral. Bunun, yani ticaretin üniversitede kitaplarını da okudum. Bu işi hem yaladım, hem yuttum. Ama senin bu işleri ne kadar yalayıp, yuttuğunu bilemiyorum.

Bak Dumanlı Meral, hiç bir şekilde ve kesinlikle, özel havalandırma sistemi ithal eden bir firmanın ortakları arasında değilim. Ne yaparsam, “Haşırt” diye ortadan yaparım. 3 yıldır da Ankara vergi listesinde ilk 100’deyim. Benden daha az vergi verenlerin uçakları var. Benim şu anda kullandığım araba 10 yıllık Mercedes, henüz değiştiremedim. Ankara’da da bir tane Mini Cooper’a biniyorum. O da 2 yaşında. Söylediğin gibi Başbakan’ın oğlu ile ortaklığım varmış. Başbakan’ın oğlu bu şirketin kurucularından birisiymiş. Ben seni tatmin edebildim mi bilemiyorum Dumanlı Meral? Oğul konusunda da zannediyorum, sayın Başbakan gerekli cevabı verecektir.

Haberin Devamı


Dumanlı Meral, tekzibini bekliyorum

Bu kanunu hangi hükümet çıkarırsa, “O hükümetinin başbakanını Taksim’de sırtımda taşırım” demiştim. Ey Dumanlı Meral, bunu diyen bir adam, bunun aksine bazı faaliyetlerde bulunabilir mi? Sen gazeteciymişsin ama sağdan soldan herhalde dolmuşlar geliyor sana. Zaten bu sigara yasağı konusunda delinmenin büyük oranda olduğunu görüyorum. Zannediyorum, bu işte çok titiz olan Başbakan gereğini yapacaktır. Senin, benim konumda iddia ettiğin çirkin iftirayı tahmin ediyorum, gerekli şekilde tekzip edersin. Eğer etmezsen, ben yasal yollardan sana bunu ettireceğim.

Başbakan’ın oğlu dersen, hayatımda görmedim, tanımadım. Ortaklığım da olmadı. Ama sizin gibi gazeteciler var olduğu sürece bu iftiralara her zaman hazırlıklı olmak lazım. Oldu mu şimdi Dumanlı Meral? Anladın mı?/images/100/0x0/55eaec3ef018fbb8f89f5599

Haberin Devamı

NOT: Dumanlı Meral, böyle bir işe girecek olsam, meclisten yeni kanun çıkana kadar sağ tarafıma yatar, hiç toz kaldırmazdım. Daha bunu bile düşünemiyorsun. Dedim ya, “Dumanlı” bir alemde yaşıyorsun. Dumanlı yazılar da yazmayı seviyorsun.

 

Çivileme atlamayı değil balıklamayı seviyorlar

GEÇMİŞTE, Kuşadası’nda bir hakem seminerine gidiyorum. MHK Başkanı Bülent Yavuz ve o zamanki FIFA hakemleri ile diğer hakemler. Metin Tokat’ından, Selçuk Dereli’ye kadar. Genç hakemleri bağırtıyorlar, yani kullanıyorlar. Şarkı da çok uyumlu.

Hakemleri kimler satar? Erman Toroğlu, Ahmet Çakar...

Neden peki? Yazılı ve görsel basında yer aldıkları için. Yıllar geçiyor, bu hakemlerin aleyhindeki hakemler boşuna bağırmıyorlar, “Ne hakem” diye. Bir bakıyorsunuz ki hakemliği bırakanların hepsi balıklama televizyon ve gazetelerin içinde. Mübarekler, İsmet Paşa gibi çivilemeyi de sevmiyorlar. Balıklamayı seviyorlar.

Haberin Devamı

NOT: Görsel ve yazılı basına düşen bu hakemler, gölge MHK kurabilirler. Kuramazlarsa eğer bölge MHK kurarlar.

 

Sonuca bak

 

SİGARA firmaları geçtiğimiz aylarda dolaylı olarak bazı yazarları, bunların arasında Güneri Civaoğlu, Mehmet Y.Yılmaz ve Hıncal Uluç da var İspanya’ya götürdü. Neymiş efendim, İspanya’da yürürlükte olan sigara yasağı, dünyadaki en doğru uygulama şekliymiş. Hıncal’ın bu konuda bir, iki yazısını da okuduğumu hatırlıyorum. Sonuç. 1 Ocak 2010’dan itibaren yani bu cuma gününden itibaren İspanya sigara konusunda bizim kanunları uygulamaya başlayacak.

Yazarın Tüm Yazıları