Başbakan Erdoğan'ı kimse karşılamadı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğanı kimse karşılamadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 10:29

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, yılbaşı tatilini geçirmek üzere memleketi Rize’ye geldi. Erdoğan'ın kesin talimatı üzerine Başbakan'ı Trabzon Havalimanı'nda hiçbir devlet görevlisi karşılamadı.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan’la birlikte Başbakanlıkı a ait uçakla saat 22.35'te Trabzon Havalimanı'na geldi. Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler aprondan sivil plakalı makam ve koruma araçlarından oluşan konvoyla çıktı.

Gazetecilerin beklediği kapı yerine başka bir kapıdan aprondan çıkan Başbakan Erdoğan, Mercedes marka makam aracı yerine korumalarının kullandığı cipe binerek alandan ayrıldı.

TALİMAT ÜZERİNE KİMSE KARŞILAMADI

Trabzon il protokolünden hiçbir yetkilinin Başbakan’ı karşılamaması ve ekstra koruma önlemi alınmaması dikkat çekerken, koruma araçları da konvoyu takip eden basın mensuplarının araçlarının önünü keserek yavaşlattı.

Başbakan Erdoğan’ı karşılamak için AKP Rize İl Başkanlığı tarafından il merkezinde yapılan organizasyon da Başbakan’ın isteği üzerine iptal edildi ve toplanan kalabalık Başbakan’ın uçağı inmeden dağıldı. AKP Rize il yöneticileri önce Güneysu ilçe merkezinde Başbakan’ı karşılamak için toplandı ancak daha sonra onlar da ilçeden ayrıldı.

Başbakan’ın geziye çıkmadan önce karşılama töreni olmaması için kesin talimat verdiği öğrenildi.

Yaklaşık 50 dakikalık yolculuğun ardından Güneysu’ya ulaşan Başbakan Erdoğan'ın konvoyu, ilçe merkezinde toplanan yaklaşık 20 kişilik kalabalığı görünce durdurdu. Aracından inen ve kendisini “Baba ocağına hoş geldin” pankartıyla karşılayan hemşehrileriyle tokalaşan Erdoğan, “Hayırlı akşamlar. Biraz istirahat edeceğim” dedi.

Erdoğan daha sonra aracına binerek Güneysu Merkez Mahallesi’ndeki villasına geçti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!