Başbakan Erdoğan, yeni atanan büyükelçiler onuruna yemek verdi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan, yeni atanan büyükelçiler onuruna yemek verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2006 03:49

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, içerde ve dışarda gerçekleştirilen büyük atılımlarla Türkiye’nin artık uluslararası bir marka haline geldiğini belirterek, ”bu markayı algılamakta zorlananlar var, şirket markası gibi zannedenler var. Bunun, pazarlama tekniği içinde farklı bir konumu, yeri olduğunu anlatacaksınız” dedi.

Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu’nda, yeni atanan büyükelçiler onuruna yemek verdi.

Erdoğan, büyükelçilerin Türk diplomasi camiasının temsilcileri olarak şu ana kadar önemli işler başardıklarını belirterek, gidecekleri ülkelerde bu mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Türkiye’de demokratik reformlarla ekonomik kalkınmayı birlikte gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, bu reformları daha ileri götürmeyi hedeflediklerini bildirdi. Erdoğan, Türkiye’nin bölgesinde bir istikrar adası olduğunu vurgulayarak, ”Uluslararası camianın saygın bir üyesi olarak bölgemizde ve dünyada barışın ve refahın yaygınlaşmasına aktif biçimde destek vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, Kıbrıs sürecinde ”kazan kazan” ilkesiyle yeni işbirliği fırsatları oluşturmaya büyük önem verdiklerini de kaydetti.

Büyükelçilerin siyasi ilişkilerin geliştirilmesine paralel olarak ekonomik alanlarda da yapacağı işlerin önemli olduğuna dikkat çeken Erdoğan, bunun ihracatın artmasına ve Türkiye’ye turist çekmeye yardım edeceğini belirtti.

Büyükelçilere ”Sizler öncelikle temel siyasi rollerinizin gereğini yerine getireceksiniz” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
”Geleneksel diplomasi dışında sayılan alanlarda ortaya çıkacak fırsatları azami ölçüde değerlendirmenizi bekliyoruz. Elbette her ülkedeki genel şartlar, karşılıklı etkileşim imkanları, ikili ilişki durumlarının farklı olduğunu göz önünde bulundurarak siyasi ve askeri işlerin yanında tanıtım, kültür, ticaret, öğrenci değişimi, bilim ve teknoloji alanlarında da işbirliği köprüleri kurmalısınız. Her birini Türkiye’nin aydınlık geleceğine yapılan yatırım olarak görmelisiniz.”

Başbakan Erdoğan, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının bulundukları ülkede yüksek standarda kavuşmalarının kendileri için oldukça önemli olduğunu dile getirerek, onların siyasi ve sosyal hayata katılmalarının teşvik edilmesini de istedi.

Büyükelçilerin yurt dışındaki Türk vatandaşlarının sorunlarını çözme ve sıkıntılarını giderme konusunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerine inandığını belirten Erdoğan, elçilerin evlerinin kapılarını yurt dışındaki vatandaşlara açmalarının, onların yemeklerini yemelerinin Türkiye’nin gücünü artıracağını kaydetti.

Erdoğan, içerde ve dışarda gerçekleştirilen büyük atılımlarla Türkiye’nin artık uluslararası alanda bir marka haline geldiğine dikkat çekerek, ”’bu markayı algılamakta zorlananlar var, şirket markası gibi zannedenler var. Bunun, pazarlama tekniği içinde farklı bir konumu, yeri olduğunu anlatacaksınız” dedi.

Erdoğan, bunun mücadelesini verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
”Ülkemizin her alanda dünyaya açılmasında, uluslararası rekabette ön sıralara yükselmesinde, kritik roller oynayacaksınız. Türkiye’yi, çağdaşlaşma hedeflerinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmayı hep birlikte gerçekleştirmeyi başaracağız. Çalışmalarınızda Hükümetimizin desteğinin sizinle olacağını bilmenizi istiyorum ve yeni görevinizi kutluyor, başarılar diliyorum.”

Yemekte, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer de hazır bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!