Başbakan Erdoğan, Suriyelilerle görüştü

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan, Suriyelilerle görüştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2012 18:49

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Suriye'den atılan bombanın isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 5 kişinin ailelerini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Erdoğan, Akçakale temasları kapsamında Süleyman Şah Çadır Kenti'nde kalan sığınmacılara hitap ettikten sonra bazı çadırları ziyaret edip, buralarda kalan Suriyelilerle görüştü.

Daha sonra beraberindekilerle ilçe merkezine geçen Başbakan Erdoğan, Suriye'den atılan bombanın isabet etmesi sonucu eşi ve 3 çocuğunu kaybeden Ömer Timuçin ile akrabası ve aynı zamanda komşusu olan, patlamada da eşini kaybeden İsmail Özer'i evlerinde ziyaret etti.

Ailelere başsağlığı dileyen Başbakan Erdoğan ve beraberindekilere vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra ilçedeki temaslarını tamamlayıp, İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan helikopterle Şanlıurfa'ya hareket etti.
Başbakan Erdoğan'a, ziyaretlerinde eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de eşlik etti.

Haberin Devamı

Suriye'den atılan bombanın isabet ettiği evde eşi ve 3 çocuğunu kaybeden Ömer Timuçin, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Sayın Başbakanım'a bizi ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim. Daha önce de arayıp acımızı paylaştı. Allah razı olsun. Bütün devlet yetkililerine teşekkür ederim” dedi.
Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden 3 Ekim 2012 tarihinde ateşlenen top mermisinin Şanlıurfa'nın Akçakele ilçesinde bir mahalleye isabet etmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!