Başbakan Davutoğlu'ndan bereket duası

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlundan bereket duası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2014 11:35

Başbakan Ahmet Davutoğlu, esnafla Edirne Arasta Çarşısı'nın günlük açılışını gerçekleştirdi. Davutoğlu, çarşının içinde okunan açılış duasında herkesin evlatlarına helal süt emzirmeyi ve helal sütle beslenmiş bedenlerinden hiçbir haramın geçmemesini diledi.

Haberin Devamı

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak üzere kente gelen Davutoğlu, kaldığı otelden araçla çarşının bulunduğu Selimiye Camisi arastasına geçti. Davutoğlu ve beraberindekiler esnafa hayırlı işler diledi. Bu arada bir esnaf Davutoğlu'na, Fatih Sultan Mehmed'in tedbili kıyafetle çarşı gezme geleneğini anlattı. Daha sonra çarşının içerisinde açılış duası okundu. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Edirne'nin Evlad-ı Fatihan'ın ve Rumeli'nin emaneti olduğunu söyledi.

Bu güzel şehrin, gelenekleri yaşatarak başkent olduğunu her fırsatta gösterdiğini belirten Davutoğlu, "Fatih Sultan Mehmet Han'ın biraz önce zikredilen o güzel geleneğini sürdürmek Edirneliler için gurur verici bir tablodur. Onun için Edirne'ye her geldiğimde ben bu güzel geleneği görmekten büyük bir mutluluk duymuştum, akademisyenlik döneminde ve daha sonra Dışişleri Bakanı olarak ziyaret ettiğimde" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlundan bereket duası


Davutoğlu, bu sabah Edirne'yi ziyaret ettiğinde, bu güzel duayla başlamak istediklerini ve bu güzel duanın insana niyet dersi olduğunu, hem kanaatkarlığı hem ahlakı ve ahi evrandan beri bu yana gelen o güzel hasletleri sürdürme iradesini içerdiğini aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Aynı geleneği Türkiye'nin her yerinde Kırşehir'de ahi evran diyarında da gördük. Dün Üsküp'teydik, orada da bu gelenek vardı. Biz Anadolu topraklarını Rumeli topraklarına güzel mimari eserler ki şaheseri Selimiye'dir, bunları, bu güzel geleneği inşa ettiğimiz gibi aslında çok büyük bir ahlakı ve irfanı da bu topraklara bir fidan gibi diktik. O ahlak ve irfan büyüdükçe bir çınar haline geldikçe bir cihan devletinin çınar sembolü oldu. O ahlak ve irfan sebebiyledir ki bu güzel duayı eden eller, Edirne muhasıra altına düştüğünde bile o duayı hiç kesmediler. Dillerinde dua, yüreklerinde iman aylarca düşmana açlığa susuzluğa karşı direndiler ama Edirne'yi teslim etmediler."

Başbakan Davutoğlundan bereket duası


"EDİRNE'NİN RUHUNA AŞIĞIZ"

Başbakan Davutoğlu, Edirne'nin maneviyatına, ruhuna aşık olduklarını belirterek, "Edirne'den her fırsatta öğreneceğimiz çok ders olduğunun bilincinde hep Edirne'nin, Selimiye'nin önünde tam bir mahfiyetle tevazu içinde olmak durumundayız" diye konuştu. Esnafın güzel duasının başlı başına bir ders verdiğini dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bir esnaf kardeşi için dua etmeyi ortaya koyuyor. Diğer taraftan esnaf kültürünün deruni bir şekilde yaşaması için nasıl bir ruh zenginliği olması gerektiğini ortaya koyuyor ve belki de en önemlisi bir milletin millet olma hasletini sürdürülen geleneklerle baki olabileceğini bize açık bir şekilde gösteriyor." Davutoğlu, bu geleneği sürdüren bütün Edirneli esnafa teşekkür etti, onlara bu geleneği aktaran ve bu geleneği inşa edip bu nesillere kadar getiren geçmişteki bütün esnafa da Allah'tan rahmet diledi.

Başbakan Davutoğlundan bereket duası


"BEDENLERİNDEN HARAM GEÇMESİN"

Hazreti Davut ve Hazreti İdris peygamberlerin esnaf kültüründe olduğu gibi bu güzel kardeşlik geleneğinin kıyamete kadar Edirne'de, Selimiye'nin huzurunda ve Edirne'nin bu güzel çarşısında devam etmesini dileyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Esnaf kardeşlerimize hayırlı işler diliyorum, bol rızklar, hayırlı bereketli kısmetler niyaz ediyorum. En güzel tavsiyeyi de sonunda yaptı esnaf kardeşimiz. Müstahsil olmak, üretici olmak, devlet kapısına bakmak yerine bizzat üretmek bu bizim esnaf ve ziraat geleneğimizin bir parçasıdır. İnşallah bu dükkanlarımız bu çarşılarımız şehirlerimiz bereketlendikçe kanaatimiz artacak tasarrufumuz artacak ve bütün dünya karşısında onurlu bir hayat sürebilmek için gerekli ekonomik altyapıya sahip olacağız. Allah rızkınızı bol ve helal eylesin."

Davutoğlu, herkesin evlatlarına helal süt emzirmeyi ve helal sütle beslenmiş bedenlerinden hiçbir haramın geçmemesini diledi. Davutoğlu, çarşı ziyaretinin ardından vatandaşlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Başbakan Davutoğlu'na, eşi Sare Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da eşlik etti. Programa, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!