Başbakan Davutoğlu: Tutuksuz da yargılanabilirler

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlu: Tutuksuz da yargılanabilirler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2015 00:02

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasına ilişkin, “Bu tür durumlarda tutuklu yargılama istisnai bir durumdur. Normalde kamuoyunca malum insanlar tutuksuz da yargılanabilirler. Tutuksuz yargılamanın esas itibarıyla daha doğru olabileceği düşünülebilir. Ancak bu bizim karar vereceğimiz bir konu değil, tümüyle yargının kendi bağımsızlığı içinde karar verilecek bir konudur” dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu dün Mecli’te gazetecilerin sorusu üzerine şöyle konuştu:

HUKUKİ SÜRECE MÜDAHİL OLMADIK

“Biz de olayı takip ediyoruz. Bu hukuki bir süreç. Herhangi bir şekilde hükümetimizin, yürütmenin müdahil olduğu bir süreç değil. Basın özgürlüğü esastır. Tabii bütün  meslekler gibi basın özgürlüğü de ancak meri hukukla sınırlandırılabilir. Bu anlamda devlet sırlarını ifşa ve bu çerçevede yapılan faaliyetlerin hukuk sistemi içinde bir suç teşkil etmesi söz konusu ancak bu konuda yargıyı verecek olan ben değilim.

Hiçbir şekilde hukuki süreçlere müdahil olmadık, olmayız. Bu konuda hükmü verecek olan bağımsız mahkemelerdir. Ancak bütün meslek erbabı gibi gazeteciler de, ben de geçmişte köşe yazarlığında bulundum, var olan hukuki kurallara riayet esastır. Özellikle son dönem Suriye’de yaşanan gelişmelere baktığımızda da MİT TIR’ları etrafında yapılan spekülasyonların, devlet sırrını ifşa etme yönünde devlet içine sızmış bazı unsurların bu konuda uluslararası camiada Türkiye’yi mahkum etmek üzere yaptığı çalışmaların da hepimizin farkındayız. Şimdi Bayır Bucak’ta yaşananlar da bunları çok açık ortaya koyuyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!