Başbakan Davutoğlu gözaltı sayısını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlu gözaltı sayısını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 18:17

Başbakan Ahmet Davutoğlu İbn-i Sina Hastanesi’nde Ankara patlamasında yaralanan vatandaşları ziyareti sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Ankara saldırısıyla ilişkili şu ana kadar 11 gözaltı yapıldığını belirterek, "Bütün bir network, bütün bir ağ ortaya çıkartılıyor. Şu anda elimizde olan bilgileri paylaşırken son derece teenniyle davranıyoruz. Üzerinde çalıştığımız ve ortaya çıkartılması gereken bir cinayet şebekesi var, bir terör şebekesi var" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ile Ankara'daki terör saldırısında yaralanan ve Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Başbakan Davutoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Dün ve bugün yapılan çalışmalar neticesinde, bu hain saldırının kaynağı açık bir şekilde tespit edilmiştir. Şu anda DNA çalışmaları sürüyor. En kısa sürede çok net bir şekilde fail ve arkasındaki güçler ortaya konulacak, tespit edilecektir" dedi.

"BU TERÖR SALDIRILARININ HEDEFİ BÜTÜN MİLLETİMİZDİR"

"Bu terör saldırılarının hedefi bütün milletimizdir" ifadesini kullanan Başbakan Davutoğlu, "Terör saldırılarını gerçekleştirenler ise dünyanın en barbar, en alçak, hain odaklarıdır. Evine gitmek için otobüs durağında bekleyen ya da seyir halinde otobüs içinde sevdiklerine kavuşmak için yola çıkan insanlara karşı böyle bir saldırı gerçekleştirenler, insan olamazlar. Barbarlığın en alçakçasını yapmışlardır. Bu barbarca ve milletimizi hedef alan saldırılar, kesinlikle amacına ulaşmayacaktır" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu, bu terör saldırısının Türkiye'nin 23 Temmuz'dan bu yana, özellikle de bölücü terör örgütüne karşı, DEAŞ'a karşı, DHKP-C'ye karşı sürdürdüğü son derece haklı ve başarılı faaliyete, mücadeleye karşı yapılan bir hamle olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

"ATILMASI GEREKEN ADIMLARI ATMAKTA BİR AN DAHİ TEREDDÜT ETMEYECEĞİZ"

Başbakan Davutoğlu, "Hiç kaygılanmayın, hainler ve alçaklar ne kadar barbarca saldırılar yaparlarsa yapsınlar, onun karşısında en güçlü iradeyle duracak bir devletimiz, milletiniz, ülkeniz var. Bu ülkenin bekası gelecek nesillerin başı dik ve özgür bir ülkede korkusuzca yaşayabilmeleri için atılması gereken adımlar ne olursa olsun atmakta bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dün ilgili güvenlik birimlerimizle, Genelkurmay Başkanımızla, diğer güvenlik birimlerimizle yaptığımız toplantıda da açık bir şekilde talimatımız yenilenmiştir. Türkiye'nin her bir karış toprağı, her ilçesi, her şehri, her dağı, her ovası temizleninceye kadar ve bu alçak odaklara hadleri ve dersleri bildirilinceye kadar bu mücadele sürecektir."

Haberin Devamı

"BİZİM İRADEMİZİ KIRAMAYACAKSINIZ"

Başbakan Davutoğlu, "Bu terör odaklarına ve arkasındaki sahiplerine de sesleniyorum; bizim irademizi kıramayacaksınız. İşte dün gece bu olaya müteakip, olayın terör örgütü anlamında tespitini müteakip Silahlı Kuvvetlerimiz Kuzey Irak'ta çok kapsamlı bir harekat gerçekleştirdi. Aynı şekilde Nusaybin'de, Yüksekova'da bu terör odaklarına karşı mücadelemiz en kararlı şekilde sürüyor" dedi.

"BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ İŞARET EDEN ÇOK CİDDİ BULGULAR VAR"

Özellikle bölücü terör örgütünü işaret eden, çok ciddi, neredeyse kesinleşmiş bulgular olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Ama bütün araştırmalar bitince çok daha net ifade edebileceğiz bu hususu" dedi.

Haberin Devamı

"BUGÜNLER SİYASİLER İÇİN DE İMTİHAN GÜNLERİDİR"

"Sayın Bahçeli’ye teşekkür ettim çünkü talep kendisinden geldi. Terörle mücadelede hükümetin yanında olduğunu ifade etti." ifadesini kullanan Başbakan Davutoğlu, "Bugünler siyasiler için de imtihan günleridir. Kim bu acıları siyasi hesaba tahvil etmek etmek isterse, kim bu acılar üzerinden siyasi bir hesap görmek isterse millet karşısında hesap vermek zorunda kalır. Bu bir siyasi parti meselesi değildir. Bu bir ideoloji, şu veya bu siyasi görüş meselesi de değildir. Bu her şeyden önce bir insanlık meselesidir" şeklinde konuştu.

"11 GÖZALTI YAPILDI"

Başbakan Davutoğlu, şu ana kadar 11 gözaltı yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bütün bir network, bütün bir ağ ortaya çıkartılıyor. Şu anda elimizde olan bilgileri paylaşırken son derece teenniyle davranıyoruz. Üzerinde çalıştığımız ve ortaya çıkartılması gereken bir cinayet şebekesi var, bir terör şebekesi var."

 

BAKMADAN GEÇME!