Başbakan Davutoğlu Merkel'le telefonda görüştü

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlu Merkelle telefonda görüştü
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2016 15:37

Başbakan Ahmet Davutoğlu Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel’le telefon görüşmesi yaptı. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Merkel’in talebi üzerine yapılan görüşmede 7 Mart’ta düzenlenen Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Zirvesi’nin sonuçları ve 18 Mart’ta düzenlenecek Türkiye-AB zirvesinin hazırlıkları ele alındı.

Başbakan Davutoğlu’nun görüşmede Türkiye’nin 18 Mart tarihli zirveden beklentilerini Almanya Başbakanı Merkel ile paylaştığı, Türk vatandaşlarına yönelik vize serbestisi rejiminin yürürlüğe girişi, AB’yle müzakereye açılması beklenen yeni fasıllar, yasa dışı göçle mücadele, geri-kabul ve yeniden yerleştirme prosedürlerine ilişkin hayata geçirilmesi beklenen modaliteleri telefon görüşmesinde Merkel’e aktardığı belirtildi.

Almanya Başbakanı Merkel’in de tüm bu konular bağlamında, başta Almanya olmak üzere, AB ülkelerinin Türkiye ile işbirliğinin güçlendirilmesi yönündeki iradesini teyid ettiği ve 18 Mart Zirvesi’ne yönelik hazırlıklara ilişkin kapsamlı bilgiler verdiği kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!