Başbakan Davutoğlu: Halep'in etnik kıyım yoluyla boşaltılmasına izin vermeyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlu: Halepin etnik kıyım yoluyla boşaltılmasına izin vermeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2016 16:31

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzincan'da gerçekleştirilen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Davutoğlu, "Halep'in etnik kıyım yoluyla boşaltılmasına izin vermeyeceğiz. Şu anda rejim yanlısı olmayan bütün Suriyelilerin Suriye'den çıkartılması için bilinçli bir etnik kıyım hazırlığı yapılıyor. Halep ve Suriye'de sadece rejim yanlılarının kalması diğer herkesin de Suriye'den sürülmesi hedefleniyor. Bu açık bir etnik temizlik harekatıdır" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu, Erzincan ziyareti kapsamında, Kule Park Sosyal Tesisleri'ndeki AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Burada hitap eden Davutoğlu, Türkiye'ye 'Kapınızı açın' çağrısı yapan Birleşmiş Milletler (BM)'i eleştirerek "Son yıllarda hiçbir gece yok ki Suriye'den gelen bir haber üzerine uykumuz bölünmemiş olsun. Daha 2 gün önce hainler, alçaklar bir taraftan hava bombardımanıyla diğer taraftan PYD unsurlarıyla ve birtakım yabancı milislerle Azez'e saldırdıklarında gece saat 01.00'de Sayın Cumhurbaşkanımız, Genelkurmay Başkanımız, MİT Müsteşarımız hep beraber istişare etme ihtiyacı hissettik.


Azez'e nasıl sahip çıkarız diye. Türkiye ile Halep arasındaki koridoru nasıl diri tutarız, diye. Biz bu kardeşlerimizi kaderine terk etmedik, etmeyeceğiz. Bilsinler ki biz kimseden nasihat almayız. Nasıl kimseye sormadan 2 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimizin yardımına koştuysak şu anda kapımızda olan 60 bin Suriyeliyi de ortada bırakmayız. Halen sınır ötesinde her türlü imkanımızı seferber ederek bu kardeşlerimize yardım ediyoruz ama sınır ötesinde onlara bu imkanı sunmadan hemen sınırın içine alırsak tam da işte o Halep'i bombalayanların istedikleri gerçekleşmiş olur. Onun için bu kardeşlerimizi sınır ötesinde her türlü destekle destekleyeceğiz. Gerek olduğunda da kapımızı açıp ağırlayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

"HALEP'İN ETNİK KIYIM YOLUYLA BOŞALTILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Rejim yanlısı olmayan bütün Suriyelilerin, Suriye'den çıkartılması için bilinçli bir etnik kıyım hazırlığı yapıldığını savunan Davutoğlu, "Biz her türlü imkanımızla Halepli kardeşlerimize yardım edeceğiz, ihtiyacı olanları alacağız. Ama asla Halep'in etnik kıyım yoluyla boşaltılmasına izin vermeyeceğiz. Hem sorumluluğunun gereğini yapmayıp hem de Türkiye'ye nasihat verebileceğini zannedenler varsa bu gerçekleri yüzlerine vurmayı da biliriz. Uluslararası toplumun artık gerçeklerle yüzleşmesi ve hatalarını görmesi lazım. Şu anda rejim yanlısı olmayan bütün Suriyelilerin Suriye'den çıkartılması için bilinçli bir etnik kıyım hazırlığı yapılıyor. Halep ve Suriye'de sadece rejim yanlılarının kalması diğer herkesin de Suriye'den sürülmesi hedefleniyor. Bu açık bir etnik temizlik harekatıdır. Başta Rusya olmak üzere rejimi destekleyen devletlerce yürütülüyor bu faaliyet" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"SURİYE'DE DEMOGRAFİK DENGENİN DEĞİŞMESİNİ HEDEFLEYEN HER TÜRLÜ STRATEJİYE KARŞI ULUSLARARASI TOPLUMU UYARIYORUZ"

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Suriye'nin demografik yapısının korunması noktasında herkes dikkatli olmak zorundadır. Mutlaka bu etnik kıyımı yapanlar da bir gün uluslararası mahkemeler önünde hesaplarını vereceklerdir. Suriye sınır boylarındaki demografik dengenin değişmesini hedefleyen her türlü stratejiye karşı uluslararası toplumu uyarıyoruz. Bunlar Suriye'de zulmün durmasına ve barışın tesisine yardım eden planlar değildir. Sadece bur zorbaca planları yapanlar değil, her fırsatta insan haklarından söz edenler de bu etnik temizliğe karşı ayağa kalkmalıdır"

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!