Başbakan Davutoğlu Bingöl'de

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlu Bingölde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 16:00

- Davutoğlu, toplu açılış töreninde konuştu: (3)- "Gündemi öldürme, yok etme, yıkma olanlara inat bizim gündemimiz yaşatmadır, imardır, inşadır, kalkınmadır, birliktir, beraberliktir, dirliktir, ebediyete kadar kardeşliktir"- "Bilsinler ki biz hiçbir gencimizin o çukurlarda, o barikatlarda, bu dağlarda herhangi bir şekilde hayatının kararmasına artık izin vermeyeceğiz"- "İnşallah anayasamızı Ankara'da, sizlerin de onayıyla yaptıktan sonra, referandumda çok daha büyük bir oranla 'evet' diyeceğinizi biliyorum"

Haberin Devamı

BİNGÖL (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gündemi öldürme, yok etme, yıkma olanlara inat bizim gündemimiz yaşatmadır, imardır, inşadır, kalkınmadır, birliktir, beraberliktir, dirliktir, ebediyete kadar kardeşliktir" dedi.

Davutoğlu, Yeni Spor Salonu'nda düzenlenen 18 tesisin toplu açılış töreninde konuştu. Gündemlerinin belli olduğunu ve bu gündeme hakim olduklarını anlatan Davutoğlu, "Onlar istiyorlar ki bölgede sadece terör konuşulsun, onlar istiyorlar ki bölge sadece karanlık senaryolar üzerine konuşulsun. Hayır bizim gündemimiz bu değil. Biz sokaktaki insanımızın aşını, işini, sevincini, coşkusunu, düğününü, günlük derdini, tasasını kısacası hayatının her neşesini konuşmak istiyoruz" diye konuştu.

Dün TBMM'ye sunulan bütçenin bunun en önemli göstergesi olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "2016 bütçesi, 2002 bütçemizin tam 5 katı büyüklüğündedir. Bu bütçe artık eskisi gibi bir faiz bütçesi değil, hizmet ve yatırım bütçesidir. Biz bir taraftan terörle kararlı bir şekilde mücadele ederken bir taraftan da ülkemizin saygınlığını, milletimizin refahını artırmanın gayreti içindeyiz. Bu hayatta Türk'ün, Zaza'nın, Kürt'ün, Çerkez'in hayatında teröre yer yok" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- "Bingöllü 'daha çok özgürlük' çağrımıza 95,8 ile muazzam bir ses verdi"

"Gündemi öldürme, yok etme, yıkma olanlara inat bizim gündemimiz yaşatmadır, imardır, inşadır, kalkınmadır, birliktir, beraberliktir, dirliktir, ebediyete kadar kardeşliktir" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Son 13 yılda olağanüstü hamleler yaptık. Her bir hamlede de Bingöl'ü yanımızda gördük. Türkiye'yi dönüştürme, daha özgür kılma, kalkındırma yolculuğumuzda hep yanımızda oldunuz. Bundan sonra da bizim yanımızda olmaya devam edecek misiniz? Bundan sonra da terör örgütünün karşısında dimdik, AK Parti'nin yanında dimdik ak alınla durmaya devam edecek misiniz? Yüzde 32 ile başlayan desteğiniz, yerel seçimlerde yüzde 57'lere, genel seçimlerde yüzde 67'lere ulaştı. Hele o referandumlarda... Bingöllü 'daha çok özgürlük' çağrımıza yüzde 95,3 ile muazzam bir ses verdi, omuz verdi, destek verdi. İnşallah anayasamızı Ankara'da, sizlerin de onayıyla yaptıktan sonra, referandumda çok daha büyük bir oranla 'evet' diyeceğinizi biliyorum."

Haberin Devamı

Bingöl'e yapılan yatırımları anlattığı sırada "Dik dur eğilme, Bingöl seninle" sloganı ile konuşması bölünen Başbakan Davutoğlu, "Biz hiçbir gücün karşısında eğilmeyiz Allah'ın izniyle" karşılığını verdi.

Sadece 4 ay önce 323 milyon 588 bin lira değerinde konuttan hastaneye, okuldan yüzme havuzuna kadar birçok projenin Bingöl'de hizmete girdiğini hatırlatan Davutoğlu, 4 ay sonra 88 milyon lira değerinde yeni yatırımlarla Bingöl halkının karşısında olduklarını dile getirdi.

Davutoğlu, son 14 yılda Bingöl'de 8 milyar liralık yatırımı hayata geçirdiklerini, bu parayla eğitimden sağlığa tam 4 bin 739 farklı projeyi kente kazandırdıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Kendilerinin, bölgenin yiğit çocuklarının ellerine tablet verirken, terör örgütünün ise silah verdiğini, taş verdiğini, bomba verdiğini anlatan Davutoğlu, "Aramızdaki fark bu. Bilsinler ki biz hiçbir gencimizin o çukurlarda, o barikatlarda, bu dağlarda herhangi bir şekilde hayatının kararmasına artık izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bingöl'de bulunan 7 belediyenin 5'inin AK Parti'ye ait olduğunun altını çizen Davutoğlu, "Bu bölgedeki diğer belediyeler kaynakları başka yerlere harcarken, Bingöl Belediyemiz sadece Bingöllülerin hizmetine harcadı. Bingöl'ü ve bütün ilçe belediyelerimizi tebrik ediyorum ve 'yanınızdayız, arkanızdayız ve her türlü hizmetinizi destekleyeceğiz' diyorum. Kimin halka hizmet ettiği, kimin ise teröre hizmet ettiği ortaya çıksın" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yatırımlar çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine son 14 yılda aktarılan kaynağın ise 200 milyar lirayı aştığını ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biz 2001'de yola çıkarken bu memlekette insanlar dilleri, kültürleri, inançları, kılık kıyafetleri sebebiyle aşağılanıyordu. Ayrımcılığa tabi tutuluyordu. Biz o aşağılanlar, o mazlumlar adına yola çıktık. Şimdi geldiğimiz noktada ise Allah'a şükürler olsun ki o ayıplardan hiçbir eser kalmadı. Güzel Kürtçe'yi, güzel Zazaca'yı yasaklayan zihniyetten burada, Bingöl'de güzel Kürtçe, güzel Zazaca'yla yiğit Zazaları, yiğit Kürtleri selamlayan bir Başbakan geldi. Aradaki fark bu."

Bütün yasakları kaldırdıklarına dikkati çeken Davutoğlu, parçanın değil, bütünün siyasetini yaptıklarını, bölmeyip birleştirdiklerini anlattı.

Haberin Devamı

Davutoğlu, birilerinin şehirleri yıkmaya çalışırken kendilerinin imar etmeye geldiklerini söyleyerek, "Birileri yiğit Zaza, Kürt kadınlarının yüreklerine evlat ateşi düşürmeye çalışırken biz onların yüreğine bütün Türkiye'nin evlat muhabbetini sunuyoruz. Birileri bu gençleri dağlarda, barikatlarda heba etmek, piyon gibi kullanmak isterken, biz gençlerimizi açtığımız kayak tesisine, gençlik merkezine, kültür merkezlerine, liselere, üniversitelere çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.


- "Türkiye iyi yönetilmeseydi, yatırımlar olmazdı"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise konuşmasında, bölgenin yıllar yılı yatırımlara hasret kaldığını söyledi.

Yılmaz, "Samimi şekilde bu yörelere hakettiği hizmetler geçmişte gelmedi. AK Parti iktidarında son 13 yılda bu bölge ve Bingöl, tarihinde hiç görmediği kadar hizmet gördü" dedi.

Bingöl'ün çehresinin değiştiğini anlatan Yılmaz, "Türkiye iyi yönetilmeseydi, demokrasi gelişmeseydi, bütçemiz iyi idare edilmeseydi, istikrar, huzur olmasaydı, bunları başaramazdık" ifadelerini kullandı.

- Törenden notlar

Bingöl Havalimanı'ndan otobüsle Yeni Spor Salonu'na gelen Başbakan Davutoğlu, yolda vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Çocuklara çeşitli hediyeler veren Davutoğlu, bir bebeği de kucağına alarak sevdi.

Davutoğlu için kentin girişine Türkçe ve Zazaca "Hoşgeldin" yazılı pankart asıldı.

Başbakan Davutoğlu, 83 milyon lira değerindeki 18 tesisin toplu açılışın yapıldığı Yeni Spor Salonu'nda Eşi Sare Davutoğlu ile coşkulu kalabalığı selamladı.

Törene, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da katıldı.

Konuşmaların ardından tesislerin açılışı yapıldı.

(Bitti)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!