Başbakan Binali Yıldırım'dan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Binali Yıldırımdan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 12:16

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında konuştu. Başbakan Yıldırım, "Bugünlere ana muhalefet partisinin dikkatli olması lazım. Bir süredir ülkemizin 15 Temmuz’da atladığı badireyi es geçmeye başladı. Sabah akşam mağduriyet üzerinden kafa karıştırmaya devam ediyorlar. CHP, 17 Aralık'tan sonra FETÖ’ye destek vererek zaten büyük yanlış yapmıştır. Zaman mağdur edebiyatı yapma zamanı değil ülkenin geleceğini inşa etme zamanıdır" dedi. Yıldırım, "Eğer terörist eylemleri Fırat'ın doğusunda da devam ederse orası için de gereğini yaparız" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Üzerimizde milletin yüklediği ağır bir yük var, sorumluluk var. Her zaman ülkemiz, milletimiz için en iyiyi, en güzeli, en doğruyu yapmak için canla başla çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Dur durak bilmeden, gece gündüz demeden daima vatandaşlarımızın hizmetinde olduk, hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Projelerimizin, yatırımlarımızın biri bitmeden biri başlamalı ki Türkiye büyümeye, güçlenmeye, kalkınmaya devam etsin. Bizim bu güzel ülke için hayallerimiz, çok önemli hedeflerimiz var. Hedef, Türkiye'yi her yönüyle gelişmiş, bölgede örnek bir ülke haline getirmek. Bütün arkadaşlarımızdan istediğim, millete hizmette kendinize asla sınır koymayın. Çünkü biz ne kadar büyük hizmetler yaparsak yapalım, bu millet bunun daha fazlasını hakediyor.
Projelerimizin yatırımlarımızın biri bitmeden diğeri başlamalı ki Türkiye büyümeye devam etsin. Millete hizmette kendinize asla sınır koymayın. İnsanlar daha Yavuz Sultan Köprüsü’nü konuşurken biz Avrasya Tüneli’ni tamamladık. 107 metre deniz seviyesinden deniz altına inen Haydarpaşa’yı Yenikapı’yı birleştiren en yüksek mühendislik projesidir. Cumhurbaşkanımızla hafta sonu ilk test sürüşünü yaptık, 20 Aralık’ta inşallah açılışını hep birlikte yapacağız.

Haberin Devamı

"PKK, AK PARTİ TEŞKİLATLARINA YÖNELDİ"

PKK bu günlerde AK Parti teşkilatlarına yöneldi. Van Özalp İlçe Başkan Yardımcımız, evinde hanımı ve 6 çocuğu önünde hunharca katledildi, şehit edildi. Dün gece Dicle ilçe Başkanımız kendi iş yerinde alçakça şehit edildi. AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak bir parti değildir. AK Parti Türkiye’yi bütün bu terör örgütlerinden temizlemek için hükümetimiz tüm kararlılığı ile olayların üzerine gidecektir. Sizin tehditleriniz bize sökmez. Sizin tehditleriniz bu millete sökmez. Bu millet bin yıllık tarihinde esaret nedir görmedi, size mi pabuç bırakacak. Bir yandan kalkınmamızı, halkımızın geleceğine yönelik çalışmalarımızı sürdürürken bir yandan da PKK, DAEŞ, FETÖ gibi küresel terör örgütlerine karşı amansız mücadele veriyoruz. Amacımız ülkemizin geleceğini karartmaya çalışanlara fırsat vermemek. Allah’a şükür bu mücadelede millet bizimle beraber. Millet diyor ki, sonuna kadar gidin, asla gevşemeyin. Ne doğunun ne güneydoğunun ne de 780 bin kilometrekare vatan toprağının hiçbir karışını bu alçak terör örgütlerine bırakacak değiliz. Vatandaşlarımızın yurdun her köşesine rahatça seyahat edinceye kadar, istedikleri yerde yaşayıncaya kadar, hiçbir güvenlik endişesi taşımayıncaya kadar bu mücadele devam edecektir. Operasyonlar öylesine devam ediyor ki yıllardır girilemeyen inlere girildi, yuvaları dağıtıldı. Kızgınlıkları da, telaşları da, can havli ile teşkilat mensuplarına saldırmalarının arkasındaki neden budur. Bunu biliyoruz ve gereğini yapacağız

Haberin Devamı

"TÜRKİYE’DE GÜVENLİK PROBLEMİ OLAN DİYENLERE SÖYLÜYORUM"

Türkiye’de güvenlik problemi olan diyenlere söylüyorum. Türkiye 2 hafta içerisinde iki büyük uluslararası organizasyon gerçekleştirdi. İlki Dünya Posta Birliği’nin Kongresi Türkiye’de yapıldı, 10 gün sürdü. 2 bin 500 kişi Türkiye’yi konuştu. Hemen arkasından dün Dünya Enerji Kongresi’nin açılışı gerçekleşti. Devlet başkanları, Rusya, Azerbaycan, Venezuela devlet başkanları, 250 civarında bakan ve 2 bin 500’ün üzerinde uzman İstanbul’a geldi ve enerji politikalarını, dünyanın enerjiye olan gelecekteki ihtiyacını konuştu. Türkiye olarak enerjideki hedeflerimizi paylaştık. Enerji alanında AK Parti hükümeti çok büyük hamleler gerçekleştirdi. Son 10 yılda kurulu kapasitemizi tam 2 katına çıkardık. Enerji ihtiyacının en fazla olduğu ülkelerin başında Türkiye geliyor. Çin’den sonra enerji yatırımlarında en fazla yatırım yapan ülke Türkiye. Enerji bakımından Türkiye çok stratejik bir konumda yer alıyor. Türkiye enerji üreten bir ülke değil ancak Türkiye tüketen ve ihtiyaç duyan ülkelere taşımaya, vasıta olan bir ülke. Tedarikçi olmamakla birlikte Türkiye’nin enerji koridorlarında yer alması tedarikçi olmak kadar ülkeyi stratejik konuma getiriyor. Azerbaycan ile Bakü-Tiflis-Ceyhan, Şahdeniz Projesi, Rusya ile Mavi Akım ve şimdi de Türk Akımı Projelerinin yapımına başlıyoruz. Böylece Türkiye doğudan batıya, kuzeyden güneye, güneyden batıya enerji yollarının buluştuğu bir merkez haline gelecektir

Haberin Devamı

"YAŞLA KURUNUN BİRLİKTE YANMASINI ENGELLEYECEĞİZ"

15 Temmuz ardından yatırımlar devam ederken diğer yandan da terörle mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Ağrır darbe alan FETÖ’yle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bu kadar büyük operasyonda şüphesiz ufak tefek yanlış olabilir. Kılı kırk yaracağız yaşla kurunun bir arada yanmasını önleyeceğiz. Duygusal davranmayacağız, bunu baştan söyledik. Buna rağmen uygulamada hatalar olabilir mi olabilir. Ama bizim tek bir yanlış tahammülümüz olamaz. Bir tek vatandaşımızın bile mağdur edilmesine alsa izin vermeyiz. İtirazlar objektif şekilde değerlendirilecek. İtirazlarda da heyeti değiştirdik. Bakan yardımcılarını heyet başkanı yaptık. Mümkün olan en hızlı şekilde, varsa bu mağduriyetleri gidereceğiz. Ancak tuzaklara karşı da son derece dikkatli olmamız lazım. Mağdur edebiyatını tehlikeyi gölgelemesine alsa izin vermeyeceğiz. 

Haberin Devamı

CHP ELEŞTİRİSİ

Bugünlere ana muhalefet partisinin dikkatli olması lazım. Bir süredir ülkemizin 15 Temmuz’da atladığı badireyi es geçmeye başladı. Sabah akşam mağduriyet üzerinden kafa karıştırmaya devam ediyorlar. 15 Temmuz asıl mağduru şehitlerimiz ailesi, gazilerimizdir. İstikbali tehdit edilen 79 milyon vatan evladıdır. Eğer siz bütün bunları bir kenara bırakıp yüzde 1’i bile tasfiye edilenleri dile dolarsanız bunun iyi niyetle insafla hiçbir alakası yoktur.  Bu tutum bu söylem bilerek ya da bilmeyerek FETÖ’ye destektir. FETÖ konusunda ana muhalefet partisinin faturası şişkindir. 

AK Parti içinde hiçbir hain ve terörist barındırmaz. Önceliğimiz her zaman suçlulardan bu ihanetin hesabını sormaktır. Devletin kılcal damarlarına kadar sızmış bu ihanet şebekesini söküp atmaktadır. Vatanı ve milleti her türlü terör belasından kurtarmaktır. Aynı şekilde PKK ve DAEŞ’e de aynı darbeyi vurmaktır.

Haberin Devamı

"TERÖR EYLEMLERİ FIRAT'IN DOĞUSUNDA DEVAM EDERSE..."

Fırat Kalkanı operasyonu devam ediyor. DEAŞ Türkiye’yi hedef alarak kendisine alan açmaya çalışıyor. Şuan itibariyle bin kilometrelik alanda güvenlik sağladık. Sınır güvenliğini sağladık. Ayrıca terör örgütlerinin sızmak suretiyle ülkemizde intihar eylemlerini yapmasını büyük ölçüde kontrol altına aldık. Fırat’ın batısı diyoruz ama terör eylemleri Fırat’ın doğusunda devam ederse orası için gereği neyse yaparız. 911 km Suriye ile hududumuz var. Her karışını güvenli hale getirmek bizim boynumuzun borcudur. Suriye’de Irak’ta yaşayan Kürt kardeşlerimizle bir derdimiz yok. Bizim derdimiz onların huzurunu bozan alçak terör örgütleriyledir. Kimse biz  Kürtlere karşı operasyon çekiliyor safsatası yapmasın. Musul’da demografik yapıyı değiştirmeye kalkarsanız çok büyük iç savaşın ateşlin yakarsanız. Bizim uyarımız budur.

" ABD BİZİM MÜTTEFİKİMİZ DEĞİL Mİ?"

ABD’de seçim kampanyası var. Az kaldı. Ama sayın Clinton televizyon programında çıktı, bölgedeki Kürtleri terör örgütlerine karşı silah dağıtarak destekleyeceğini söyledi. Bu ne anlama geliyor. ABD bizim müttefikimiz değil mi? Silahla desteklemek ne demek. Dünyanın neresinde görülmüş, bir terör örgütüyle mücadele etmek için diğeriyle işbirliği yapmak. 

 

 

BAKMADAN GEÇME!