Başbakan Binali Yıldırım'dan Midyat'taki terör saldırısı açıklaması (2)

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Binali Yıldırımdan Midyattaki terör saldırısı açıklaması (2)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 14:45

Başbakan Binali Yıldırım'dan Midyat'taki terör saldırısı açıklaması (2)

Haberin Devamı

 

 

 

İbrahim AKTÜRK--Süleyman KAYA/İSTANBUL, (DHA) BAŞBAKAN  Binali Yıldırım, dün yaşanan Vezneciler'deki patlamada yaralananları Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, Mardin'in Midyat ilçesindeki saldırıyı da değerlendirdi.
Başbakan Yıldırım, Çapa'da bulunan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret ettikten sonra Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Binali Yıldırım'a burada İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da eşlik etti. Yıldırım, yaklaşık 15 dakikalık ziyaretin ardından ayrılmak üzere hastane önünde bekleyen makam aracına bindi. Ancak bir süre sonra tekrar araçtan inen Yıldırım, hastane bahçesindeki hasta yakınlarının yanına gitti.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ GÜÇLÜDÜR"
Başbakan Yıldırım, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Patlamada yaralananların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Binali Yıldırım, terörü Türkiye'nin gündeminden çıkması için mücadele edeceklerini belirterek, “Milletim şunu bilsin ki terörün ne yaparsa yapsın, ister şehirlerimizde alçakça canlı bombalı hangi yöntemi kullanırsa kullansın Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür. Milletim bir ve beraberdir" dedi.

MİDYAT'TAKİ SALDIRIYI DEĞERLENDİRDİ
Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen bombalı saldırıyı da değerlendiren Yıldırım, “Polis Merkezi'ne alınan tedbirler nedeniyle çok büyük bir patlayıcı olmasına rağmen yaralananlar oldu. 30 civarında yaralımız var. Bir polis 2 vatandaş olmak üzere 3 vefatımız var" diye konuştu.

“KATİL PKK'DIR"
Saldırının hangi örgütün düzenlediğine ilişkin soruya, Yıldırım, “Katil PKK'dır. Bu bizi şaşırtmadı. Üzerilerine kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz. Bu olaylar milletimizi derinden üzüyor ve yaralıyor. Teröre karşı hiddeti, infiali artıyor. Bunu anlayışla karşılıyoruz ancak terörle mücadele de çetin ve kararlık gerektiren bir şeydir. Önünüzde, arkanızda, sağınızda, solunuzda bizler gibi insan kılığında bu katiller var. Vatandaşlarımıza zarar vermemek adına Emniyet kuvvetlerimiz titiz çalışma yapıyor" ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMDAN ÖZELLİKLE İSTİRHAM EİDYORUMö
Yıldırım, şöyle devam etti: “Polis teşkilatı şehirlerimizde kamuoyuna yansımayan, vatandaşlarımızın bilmediği yüzlerce buna benzer olayı olmadan önce bertaraf ediyorlar. Bize düşen bu kahraman güvenlik güçlerimizin moral değerlerini yüksek tutmaktır. Vatandaşlarımdan özellikle istirham ediyorum. Canını dişine emniyet güçlerimizin bu ulvi istikbal mücadelesinde yanlarında olmalarıdır"
Binali Yıldırım, incelemelerde bulunmak için patlamanın meydana geldiği yere doğru hareket etti.
 

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!