Başbakan Binali Yıldırım: 3 - 5 de onlara bırak (4)

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Binali Yıldırım: 3 - 5 de onlara bırak (4)
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 17:15

Başbakan Binali Yıldırım: 3 - 5 de onlara bırak (4)

Haberin Devamı

BAŞBAKAN YILDIRIM GÜMÜŞHANE'DE KONUŞTU
Gümüşhane Valiliği ziyaretinin ardından Atatürk Caddesi'nde halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, sözlerine 16 Nisan'ın yaklaştığını hatırlatarak başladı, 'Demokrasi zaferi ve Türkiye'nin aydınlık yarınları için var mısınız?' diye sordu. Kalabalığın 'Evet' cevabı üzerine, 'Gümüşhane işi bitirmiş' diyen Yıldırım, 15 kilometrelik Zigana Tüneli'nin temelini attıklarını müjdeledi.
"SSK, İLAÇ KUYRUĞU DEYİNCE AKLINIZA CHP GELSİN"
AK Parti olarak tabelacılığı bitirerek tabela projeciliğini tedavülden kaldırdıklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, bunun yerine büyük projeler getirdiklerini belirterek şunları söyledi:
"Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, hızlı treni yaptık. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. İmkansız denen Marmaray'ı yaptık. Denizin altından trenleri geçirdik. Yetmedi, yanına arabaların geçtiği Avrasya tünelini yaptık. İşte istikrarın, güçlü iktidarın farkı bu. Güçlü iktidar demek daha çok hizmet, proje demek, darbecilere de darbeyi indirmek demek. Türkiye'yi yüksek hızlı trenle tanıştırdık. Şehir hastaneleri yaptık. SSK, ilaç kuyruğu, hastane deyince aklınıza CHP gelsin. Şehir hastaneleri denince aklınıza AK Parti gelsin. İkisinin farkı bu. Aile hekimliği uygulaması, yeni üniversiteler, havalimanları. Bunları yaparken bir yandan şeytan taşlamayı da ihmal etmedik. Hababam önümüz çıktılar. Engelleri koydular, aşa aşa geldik. Torul'dan bu tarafa kaç tünel var, saydınız mı? Tünele gir, çık, bir daha tünele gir. Ama karanlık tünel değil ucunda ışık olan tünel var, aydınlığa giden tünel var. Bunlar Türkiye'yi çıkmaz tünele sokmak istiyorlar. Bunların yolu bu. Gümüşhane'nin güneyi dile gelsin de söylesin şu çevre yolunu. 12 kilometrelik yolun 8 kilometresi tünel. Millet sevgisi olursa kalbinde dağları da delersin, vadileri de aşarsın, milletinle kucaklaşırsın."
"EY KILIÇDAROĞLU AKLINI BAŞINA AL"
Dev eserlerin altına milletten aldıkları güçle imza attıklarını, bunu yaparken muhalefetin hep 'hayır' dediğini ifade eden Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şimdi bu hayırcılar, istemezukçüler yine piyasada. Türkiye ne zaman ayağa kalksa, aynı çevreler 'hayır' diyerek memleketin geleceğini karartıyor. Kılıçdaroğlu, '18 yaşında genç biri milletvekili olur mu?' diyor. Niye olmaz? Git oy kullan, ehliyet al, askere git, evlen ama milletvekili olacaksın, belediye başkanı olacaksın, meclis üyesi olacaksın. 18, 20, 24 daha küçüksün. Ta 25'i bitine kadar. Olur mu? Gençleri görmüyor musun? 18-25 yaş arasında 9 milyon gencimiz var. Ey Kılıçdaroğlu aklını başına al. Bu gençlerin gücü senin bu direncini yerle bir eder. Gençlerine güvenmeyen geleceğine güvenemez. Gençler bizim geleceğimiz. Fatih Sultan Mehmet bir çağ kapatıp bir çağ açarken, gemileri karadan yürütürken sadece 21 yaşındaydı. Ey Kılıçdaroğlu aklını başına al. Ecdat 18-19 yaşında, 'Çanakkale geçilmez' dedi, yedi düvele tarih yazdı. 15 Temmuz alçak darbe girişiminde meydanları dolduran gençlerdi. Gençler göğüslerini siper etti, bu alçaklara darbeyi vurdu. Sen gençleri ne zannediyorsun?  Diyor ki 'gençler tezahürat yapsın, bayrak assın, siyasete karışmasın'. Hadi oradan. Bu gençlik sadece bayrak asmaz, ay yıldızlı sancağı da taşır. Büyük ve aydınlık Türkiye'nin sancağı gençlerin elinde yükselecek."
"KILIÇDAROĞLU GALİBA O GÜNLERİ ÖZLÜYOR"
1982 model darbe anayasasının yamalı bohçaya dönüştüğünü ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, ülkenin eski model anayasası ile yol alamayacağını belirterek, "Geçmişte iki başlı yönetimlerden memleket zarar gördü. Millet zarar gördü, bankalar battı. Borsa çöktü, döviz aldı başını gitti. Faiziler yükseldi, vatandaş fakirleşti. Kılıçdaroğlu galiba o günleri özlüyor. O SSK'nın başındayken böyle işler vardı. Kurumu 2 katrilyon zarara soktu. O günlere hasret duyanlar bugün 'hayır' diye bağırıyor. Siz ne diyorsunuz?" diye sordu, 'Evet' cevabı alınca da, "Gümüşhane'nin farkı bu" değerlendirmesinde bulundu.
"YENİ ANAYASA İLE MİLLİ GELİRİ 25 BİN DOLARIN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ"
AK Parti iktidarı ile büyük projelerin hayata geçtiğini ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa ile yatırımların daha da hızlanacağını belirterek, "Yeni iş, aş alanları olacak. Yeni Anayasa ile 10 yıl içinde milli geliri 25 bin doların üzerine çıkaracağız. Türkiye'yi parmakla gösterilen ülkeleri arasına sokacağız. Daha zengin, daha kalkınmış bir Türkiye vadediyorum. BBP'ye, MHP'ye, SP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum; onlar aydınlık Türkiye'den yana. Mutlaka 'evet' diyecekler. CHP'ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum. Bu Türkiye'nin geleceği ve parti seçimi değil. Partiler sandığa gitmiyor. Türkiye'nin geleceğine karar veriyoruz. Fikrimiz ne olursa olsun tek derdimiz memleket ve Türkiye olsun. Yoksa bir hayır türküsü tutturanların dillerine sakız ettiği gibi bu anayasa dedikleri gibi kendimiz için değil, Erdoğan için değil, her doğan içindir. Güçlü hükümetlere ihtiyaç var" dedi.
"BAŞBAKAN ARTIK OLMAYACAK"
Yeni sistem ile birlikte Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın birleşeceğini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:
"Yüzde 30'la iktidar olmak yok. En az yüzde 50. Seçmenin oyunun yarıdan fazlasını alacaksın. Çalışan iktidar olacak. CHP çalışmayı sevmez. Bunların hayatı konuşmakla geçiyor. Leyleğin ömrü lak lak ile geçer. Bunlar da öyle. Bu kabul edilince çalışmak zorunda kalacaklar. Milletin gözüne girmek için daha çok gayret edecekler. Hiç alışmadıkları bir şey. O zaman 'hayır' diyelim diyorlar. Bu sisteme göre aynı gün seçim yapılacak. Seçimin biri yazın bir kışın değil. Aynı günde hem Cumhurbaşkanı, hem Meclis. Hem milletvekilleri, hem Cumhurbaşkan. Seçim bittiği anda memleketi kim yönetecek hemen belli oluyor. Sandıktan çıkıyor, sizin desteğinizi alan işbaşı yapıyor. 5 yıl sonra severseniz bir daha seçersiniz. Ama ikinci dönemden sonra 'bir daha seçelim deseniz' yine yok. 2 dönem 10 yıl. Cumhurbaşkanı yardımcılarıyla, bakanlarıyla hükümetine kuruyor. Başbakan artık olmayacak. Başbakan ile Cumhurbaşkanlığı birleştirilmiş olacak."
"İKİ TANE Mİ CUMHURBAŞKANI SEÇECEĞİZ KILIÇDAROĞLU İSTİYOR DİYE"
Yıldırım, "Yeni dönemde sıkıyönetim yok. Sıkıyönetimi kaldırıyoruz. Normal yönetim. İşte yeni Anayasa bu. Hani tek adam? Yeni Anayasa'da demokrasi var. Tek adam doğru. İki tane mi Cumhurbaşkanı seçeceğiz Kılıçdaroğlu istiyor diye. Tabi ki tek adam olacak. Mahalleye iki muhtar mı seçiyorsunuz? Tabii ki bir olacak. Tek adam olacak ama patronu millet olacak. Patronun millet olduğu yerde diktatörlük olmaz. Yürü dersin yürür, dur dersin durur. Bu kadar basit " dedi.
"ROTTERDAM ORADAYSA GÜMÜŞHANE BURADA"
Hollanda'nın bakanlara konuşma hakkı vermemesine değinen ve Avrupa'yı iki yüzlülükle suçlayan Yıldırım, "Rotterdam oradaysa Gümüşhane burada. Gümüşhane yükselt sesini duysun bunlar. Bu millet tüm Avrupa'ya 16 Nisan'da demokrasi nasılmış gösterecek" ifadelerini kullandı. 
"BIRAKALIM GARİBANLAR SEVİNSİNLER"
2007 referandumunu hatırlatan ve verdikleri yüksek desteği tekrar isteyen Başbakan Yıldırım, "yüzde kaç olacak?" diye sorduğu kalabalıktan, 'Yüzde 100' yanıtını alınca,  "Yüzde 100 olmaz canım. Yüzde 5'i onlara bırakalım. Garibanlar sevinsin. Yüzde 95 tamam mı?" dedi,  Gümüşhane'den rekor beklediğini ifade etti.
"GECE KONDU DEVLET KURAMAZSINIZ"
Terör örgütlerinin de hayır cephesi olduğunu ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:
"PKK, HDP kafa kafaya vermişler. FETÖ, DAEŞ kol kola girmiş 'hayır' diyor. Her halde FETÖ'ye 15 Temmuz'da milletten yediği sille yetmedi. Bir kez daha milletin gücü ile 16 Nisan'da karşılaşınca dünyanın kaç bucak olduğunu anlayacaklar. O alçak darbe girişiminde, 248 vatan evladını şehit verdiğimiz hain terör örgütünü inşallah 16 Nisan 'Evet' kararınız ile bitireceğiz. Yargılamalar başladı. Ele başları da, gelecek hesabını verecek. PKK, HDP kafa kafaya vererek korku imparatorluğu kurmak için çukur siyaseti uyguladılar. Kürt kardeşlerimiz buna en iyi cevabı verdi. 'Siz bu topraklar üzerine gecekondu devlet kuramazsınız' dediler. O çukurların içini devlet millet el ele doldurdu. Bölgede demokrasi ve kardeşlik kuruldu. Şimdi tarihin en ağır darbesini yiyen PKK 'hayır' için kapı kapı dolaşıyor. Dinleyen var mı? Gümüşhane dinler mi? Benim Kürt ve Türk kardeşim de hizmeti. birliği ve beraberliği gördü. Birilerinin rahatsız olduğu gerçek bu. Ama geri adım atmak yok. Yeni Anayasa ile yolumuza terörü bitirerek devam edeceğiz. Artık terör Türkiye'nin başını ağrıtmayacak. Türkiye'nin gündeminde fabrikalar, yollar, köprüler, tüneller olacak."
SALYAZI HAVALİMANI MÜJDESİ
Başbakan Binali Yıldırım, Gümüşhane-Bayburt arasında Salyazı mevkiinde havalimanı yapılacağını müjdeleyerek konuşmasını tamamladı. Yıldırım, mitingin sonunda Gümüşhane atkısı açtı, karanfil dağıtarak vatandaşları selamladı.
Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler helikopterle Bayburt'a hareket etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!