Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan taziye tepkisi: İnsanlığa ihanet, hesabı sorulur

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ahmet Davutoğlundan taziye tepkisi: İnsanlığa ihanet, hesabı sorulur
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 22:55

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk’ün Ankara bombacısı için yaptığı taziye ziyaretine çok sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Taziye ziyaretini, “insanlığa ihanet” olarak niteleyen Davutoğlu, partisinin dünkü Meclis grubunda özetle şu mesajları verdi:

PROVOKASYON YAPIYORLAR

“Türkiye partisi olacağını söyleyen partinin, Ankara’daki terör saldırısına karşı utanç verici tutumunu gördünüz. Terörü kınayamamaları bir yana HDP’nin bir milletvekili, PKK’nın Ankara’da 28 insanımızın hayatına mal olan saldırıyı gerçekleştirdiğini iddia ettiği terörist için taziyeye gitti. Ne kaderimizde ne kederimizde beraberler. Görünen o ki aralarında bir işbölümü yapmışlar. Birileri sözüm ona kınayacak, arada saz çalacak, şirin görünecek, birileri de katillerin yanında saf tuttuğunu alenen gösterecek, Kürtlerin ve Türklerin kanı üzerinden siyaset yapacak.

Bu ülkeye gönülden bağlı, vicdan sahibi, helal süt emmiş hiçbir insan evladı teröre, cinayete sempatiyle bakamaz. 28 canımızın cenaze törenleri yapılırken o teröriste taziyede bulunamaz. Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa karşı yapılabilecek en büyük ihanettir. Milletimizin yasıyla, onuruyla dalga geçiyorlar. İsteyerek, bilerek provokasyon yapıyorlar. Etnik bir kutuplaşma oluşturma çabası içindeler. Türkiye, bu oyuna gelmeyecek ama hukuk içinde de bunların hesabını da birer birer hepsinden soracaktır.  

Haberin Devamı

PKK-YPG ORTAK EYLEMİ

Eylemde kullanılan araba ve eylemi gerçekleştiren terörist üzerinde geriye dönük yapılan araştırmalar, içlerinde PKK ile yoğun ilişkileri de bulunan 21 kişilik bir terör şebekesini ortaya çıkarmış ve bu kişiler tümüyle yakalanmıştır. Kanıtlar çok açık ve net, ortada su götürmez bir gerçek var. Bu olay PKK-YPG işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. Bir kısmı YPG’yi aklamak için PKK’yı öne sürüyor. 

FOTOĞRAFI MONTAJLADILAR

Bu saldırının sorumluluğunu PKK’nın alt bir örgütünün üstlenmesini bu yüzden istediler. İstediler ki YPG ve PYD uluslararası desteğini sürdürebilsin. İnternette basit bir taramayla bir erkek vesikalık fotoğrafı bulup gerçek fail olduğunu iddia ettikleri başka birinin yüzüne bu fotoğrafı montajladılar. Tabii bu montaj oyunu da hemen ortaya çıktı. Bu acemi gayretler, bölücü terör örgütünün suçu üstlenerek YPG’yi temize çıkarmak taktiğini ortaya çıkarmıştır. Eğer üstlenilecekse niye üç gün beklendi? Sadece ve sadece YPG’yi temize çıkarma çalışması var. Buna karşılık bizim belgelerimiz ortada. İsteyen devletlerle de bu belgeleri paylaştık. KCK’sı, PKK’sı, YPG’si, PYD’si, TAK’ı, PEJAK’ı, hepsi aynı terör yapılanmasının farklı isimleridir. Sahipleri de kuklacıları da aynıdır. Hepsi piyon örgütüdür. 

Haberin Devamı

SEYİRCİ GİBİ İZLEMEYECEĞİZ

Ülkemize yönelen bu güvenlik tehdidine bizim kayıtsız kalacağımızı düşünen varsa büyük bir yanılgının içindedir. Güney sınırlarımızda olan bitenleri, Türkiye karşıtı koalisyonu ve orada oynanan kirli oyunu yeniden bir seyirci gibi izlemeyeceğiz ve bu kirli oyunun sahiplerini, oyunun arkasındaki aktörleri deşifre edeceğiz. Oyunun önündeki piyonları da gerektiği şekilde, uygun gördüğümüz vakitte, uygun gördüğümüz bir tarzda cezalandırmaya devam edeceğiz.”          

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!