Başbakan Ahmet Davutoğlu Tropikal Kelebek Bahçesi'ni açtı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ahmet Davutoğlu Tropikal Kelebek Bahçesini açtı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2015 01:26

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından turizme kazandırılan kendine özgü tasarımıyla Türkiye’de ilk olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nin açılışını yaptı.

Haberin Devamı

Kelebekler Vadisi Parkı’nda düzenlenen açılış programına Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Konya Valisi Muammer Erol, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin başlangıcında bir konuşma yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi’nin çeşitli başyapıt projelerinden ve Konya’ya kazandırdıkları eserlerden bahsetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Tropikal Kelebek Bahçesini açtı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Tropikal Kelebek Bahçesini açtı

Haberin Devamı

385 BİN METREKARELİK ALAN

Başbakan Ahmet Davutoğlu da törende yaptığı konuşmada, Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Konya’mızın en iyi şekilde gelişmesi için gerekli adımları atıyoruz. Aynı zamanda da Konya’mızın estetiğini, tabiatını korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi bu anlamda çok güzel bir eser. Burada 385 bin metrekarelik alanda Konya güzel bir çevre ortamına sahip olmak yanında çok iyi bir dinlenme alanına sahip olacak.

3 TEMMUZ - 3 AĞUSTOS ARASI ÜCRETSİZ

Hizmete açacağımız Tropikal Kelebek Bahçesi pek çok açıdan önemli. Kelebekler çok kısa ömürlerinde bize çok şey öğretirler. Bugün Tropikal Kelebek Bahçesini açarken dünyada nadir olan bahçelerden birini Konya’mıza kazandırmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz” dedi.

Başbakan Davutoğlu konuşmasının ardından protokol mensupları ile birlikte kurdele keserek Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Başbakan Davutoğlu, Tropikal Kelebek Bahçesi’nin 3 Temmuz’dan 3 Ağustos tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebileceğini açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Tropikal Kelebek Bahçesini açtı


KONYA TROPİKAL KELEBEK BAHÇESİ

Haberin Devamı

Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip ve içerisinde 15 farklı türde binlerce kelebeğin uçtuğu Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Konya’nın en büyük parkı olan Kelebekler Vadisi Parkı’nda yer alıyor. Kelebek figüründeki mimari yapısıyla Konya’nın simge eserleri arasına giren Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, bin 600 metrekarelik kelebek uçuş alanı olmak üzere toplamda 7 bin 600 metrekarelik bir kullanım alanına sahip. Kelebek bahçesi, 98 türe ait 20 bin adet tropikal bitkiye ve 15 türde yaklaşık 6 bin kelebeğe doğal yaşam alanı sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!