Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Rusya da bu zulümlerin artık bir ortağı olmuştur"

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Rusya da bu zulümlerin artık bir ortağı olmuştur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 13:29

Başbakan Ahmet Davutoğlu mülteci sorununa değinerek, "Rusya da bu zulümlerin artık bir ortağı olmuştur. Dün sahile 36 çoğu çocuk ceseti vurdu dünya suskun. Sahillerimize vuran 36 cesetin vebali bu trajedi karşısında sessiz kalan Birleşmiş Milletler Konseyi başta olmak üzere uluslararası toplumdur. Bunun vebali başta Rusya olmak üzere Suriye konusundaki her kararı veto eden anlayış, zihniyettir" dedi. 

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 ve sonrası projelerinin tanıtımı törenine katıldı. Mülteci sorununa değinen Davutoğlu şu ifadeleri kullandı: "Dün sahile 36 çoğu çocuk ceseti vurdu. Onları zalime terk etmedik. Boşlukta bırakmadık hepsine bağrımızı açtık. Ama dünya suskun. Dünya bu manzaraları sadece gazeteye manşetlerine yansıyan fotoğraflarla anıyor.

Haberin Devamı

RUSYA DA BU ZULÜMLERİN ARTIK BİR ORTAĞI OLMUŞTUR

Bütün dünyaya, vicdan sahibi her insana hitap ederek söylüyorum; Suriye'de masum sivillerin üzerine insafsızca, barbarca bomba yağdıran Suriye rejimi ve yandaşları, evet, Rusya da bu zulümlerin artık bir ortağı olmuştur. Azzaz'da, Türkmen Dağı'nda, Bayırbucak'ta, bütün bu bölgelerde Suriye rejimi ve yandaşlarının bombalarından kaçan kardeşlerimizin ızdırabına artık sessiz kalınmamalıdır. DEAŞ teröründen kaçan kardeşlerimizin ızdırabına artık sessiz kalınmamalıdır. 

36 CESETİN VEBALİ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KONSEYİ BAŞTA OLMAK ÜZERE ULUSLARARASI TOPLUMDUR

Türkiye Suriye krizini tek başına göğüsleyecek sorumluluk altında değildir. Tek başına her türlü fedakârlığı yapmış yapmaya devam edecek. Ama dün sahillerimize vuran 36 cesetin vebali bu trajedi karşısında sessiz kalan Birleşmiş Milletler Konseyi başta olmak üzere uluslararası toplumdur. Bunun vebali başta Rusya olmak üzere Suriye konusundaki her kararı veto eden anlayış, zihniyettir. Sahile vuran cesetler, bir insanlık trajedisinin sembolleri olarak yüreğimizde tutacağız. Her yerde bu kardeşlilerimizin hakkını, hukukunu savunamaya devam edeceğiz." 

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN LOJİSTİK MERKEZİ GİBİ ÇALIŞAN BELEDİYELERİN YÖNETİCİLERİ İHANETLERİN HESABINI VERECEKLER" 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Öz yönetim tartışmalarına ilişkin Davutoğlu, "Çıkmışlar 'özerklik, öz yönetim' gibi son derece illegal birtakım yapılardan bahsediyorlar. Soruyoruz şimdi, 'özerklik' diyorsun, bunun bölgeyi geliştireceğini iddia ediyorsun ama sana 'vatandaşa harca' diye emanet edilen paraları yatırımdan başka her şeye harcıyorsun. Vatandaş hizmet bekliyor, bu beyefendiler ise çukurlar kazıyorlar, barikatlar kuruyorlar, birtakım imkanları sadece bunlara harcıyorlar. Sonra da sanki yerel yönetimlere daha fazla imkan tanınmış olsa bunlar daha fazla hizmet edeceklermiş gibi bir takım iddialarla ortaya çıkıyorlar. Bu şehirlerde yaşayan aziz vatandaşlarımızın hesap sorması lazım" ifadelerini kullandı. 

Davutoğlu,  "Bunların derdi imar etmek, şehirlerimizi mamur etmek değil. Bunların derdi bölge insanımızı mutlu, huzurlu, müreffeh yaşatmak da değil. Bunların derdi bir çivi çakmak, yeni bir eser ortaya koymak da değil. Varsa yoksa ideoloji, polemik, yalan, kara propaganda ve terör. Milletin emaneti mali kaynakları yine millet için kullanmak yerine, izini sürmekte zorlanılan karanlık mecralara harcıyorlar. Teröristin kazması, greyderi, kamyonu, iş makinesi bunlardan. Bazıları terör örgütünün lojistik merkezi gibi çalışan bu belediyelerin yöneticileri elbette ki bütün bu ihanetlerin, yanlış uygulamaların hesabını verecekler. Bu kaynakları havadan kazanmıyoruz. Başka yere giden kaynağı sormak da hepimizin görevi" diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!