Başbakan açıkladı: 760 bin araç geçti

Güncelleme Tarihi:

Başbakan açıkladı: 760 bin araç geçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2016 22:18

Başbakan Yıldırım, "Osmangazi Köprüsü 1 Temmuz'da açıldı. Bugün sekizinci gün. Ortalama 760 bin civarında geçiş oldu. Günlüğe vurduğumuz zaman 95 bini geçiyor." dedi.

Haberin Devamı

İzmit'ten karayoluyla Yalova'nın Altınova ilçesine gelen Başbakan Binali Yıldırım, Osmangazi Köprüsü turnikelerinde araçtan indi. Turnikelerde kendisini bekleyen Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Metin Oral ve bir grup esnaf, Başbakan Yıldırım'a teşekkürlerini bildirdi.

Başbakan Yıldırım, daha sonra gazetecilere Osmangazi Köprüsü'nden Ramazan Bayramı tatili nedeniyle geçen araç sayısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"760 BİN ARAÇ GEÇTİ"

Köprünün büyük bir kolaylık sağladığına dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

"Osmangazi Köprüsü 1 Temmuz'da açıldı. Bugün sekizinci gün. Ortalama 760 bin civarında geçiş oldu. Günlüğe vurduğumuz zaman 95 bini geçiyor. Onu otomobil eş değeriyle çarptığımız zaman 100 bin, 101 binin üzerinde, günde trafik var. Çok yoğun ilgi var. Çok büyük bir kolaylık. Dolayısıyla vatandaşlarımız buradan rahatça tatillerine gittiler. Dönüşler de bugün itibarıyla başladı. Yarın da bu yoğunluk devam edebilir. Herhalde dönüşte de bir o kadar olur. 1 milyonun üzerinde 1,5 milyona yaklaşır. Hayırlı olsun. Çok güzel bir hizmet. Yol, köprü, bunlar medeniyet. Eskiden vatandaşlarımız dışarı memleketlere gittiği zaman imrenirdi, 'Bizde de acaba bunlar olsa ne güzel olur' diye. Allah'a şükür şimdi artık başkaları bize imreniyorlar."

Haberin Devamı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli

Başbakan Yıldırım, dünyanın büyük eserlerini ülke ve millet için yapacak güce ulaştıklarını ve Türkiye'nin böyle bir noktaya geldiğini vurgulayarak, "Bu, milletimiz sayesinde oldu, milletimizin duası, desteği ve millet sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının Türkiye için yaptığı ölümsüz eserlerden bu yalnızca bir tanesi." dedi.

Ulaşım konusunda daha pek çok yatırım gerçekleştirildiğine işaret eden Başbakan Binali Yıldırım, Marmaray ve Avrasya Tüneli'nin bunlardan bazıları olduğunu kaydetti.

 

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü var, dünyanın en geniş köprüsü. Onu da 26 Ağustos'ta açacağız. Avrasya Tüneli'ni 20 Aralık'ta açacağız. Dünyanın en büyük havalimanı süratle yükseliyor. Allah'a şükür Türkiye, etrafında ateş çemberi olmasına rağmen, dünyanın en hızlı büyüyen beş ülkesinden biri olma unvanını sürdürüyor. Her şey daha güzel olacak. Yarınlarımız bugünlerimizden çok daha güzel olacak. Bu vesileyle milletimizin geçmiş mübarek Ramazan Bayramı'nı da canı gönülden kutluyorum. Ama hain terör örgütü bayram, seyran dinlemiyor. Bunların kutsalı yok, bunların kıblesi yok. Bugün gene Mardin'de maalesef hain bir saldırı gerçekleştirdiler ve 2 şehidimiz var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım, daha sonda gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sabah Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığından kendilerine bilgi verildiğini anlattı.

Sevindirici bir bilgi paylaşacağını vurgulayan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"2016 yılı içerisinde, bayram süresince karayollarındaki ölümlü kazalarda yüzde 30 azalma var. Neye rağmen yüzde 30 azalma var? Trafiğin yüzde 100'ün üzerinde artmasına rağmen. 2003'te 9 milyon 300 bin araç vardı trafikte, şimdi 20 milyon 700 bin araç var. Yani yüzde 100'ün üzerinde. Buna rağmen, kazalar artmış fakat ölümlü kazalar da yüzde 30'un üzerinde azalma var. Bu ne demek oluyor? Böyle güzel yollar, köprüler, otoyollar, bölünmüş yollar yapılınca artık yol kusurundan dolayı kaza olmuyor. O yüzden de kazalarda, ölümlerde azalma var. Ama halen yükseğiz, amacımız ölümsüz bir seyahat. Bu bir hedeftir, idealdir. Bu bir hedeftir ama yıl yıl hem eğitimle hem de bilinçlenmeyle hem yollarımızın kalitesinin iyileşmesiyle hedefimize yaklaşıyoruz. Vatandaşlarımızdan şunu istirham ediyorum, acele etmeyin, acele eden ecele koşar. Onun için bir saat geç olsun, önemli değil, sevdiklerinize sağ sağlim kavuşmanız için acele etmeyin. Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur. Bir kez daha hatırlatıyorum, dönüş yolunda hayırlı yolculuklar diliyorum."

Haberin Devamı

"EN PAHALI HİZMET, OLMAYAN HİZMETTİ" 

Yıldırım, Osmangazi Köprüsü'nün 39 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını hatırlatarak bu dev eserin Türkiye'ye kazandırıldığını belirtti. 

"Dile kolay 39 ay. Böyle bir şey yok" diyen Başbakan Yıldırım, "Eğer devlet bunu kendi parasıyla yapmaya kalksaydı, konuşanlar, konuşuyor. Uzaktan gazel okumak kolay. Devlet kendi parasıyla, bütçesiyle yapsaydı, 50 yılda yapardı. 5 sefer ihale oldu, iptal oldu. Dolayısıyla devlet bunun ancak planlaması 3 yıl sürer, projesi de 3 yıl sürerdi. Sonra da bütçede para olursa 10 yılda,12 yılda,15 yılda Allah kerim. Efendim ödenek yok, yapmadı, kaldı. Yarım asırda yapımıyla uğraşırdık. Bu güzel bir hizmet" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Köprü geçiş ücretinin pahalı olması yönünde yapılan eleştirilere de değinen Yıldırım, şunları kaydetti:

"En pahalı hizmet, olmayan hizmetti. Köprü olmasa, o zaman ne yapacak bu insanlar. Yine feribot kuyruğunda, körfez geçişinde çile çekmeye devam edecekti. Yalova rahatladı. İzmit'ten geliyoruz şimdi. Bayramda şehir içi trafiği olmamış. Önceden kuyruk Sabiha Gökçen'e vuruyordu. Şimdi Allah'a şükür vızır, vızır gidiş, dönüş. Biz memleketin hizmetkarıyız. Allah nasip etti, milletimizin duası, desteği bu eserleri yapmaya, Cumhurbaşkanımızın liderliğini de bize nasip etti. Bunun için milletimizin gülen yüzü, bir 'Allah razı olsun' demesi dünyaya bedel. Başka bir şey istemiyoruz.Yeni eserlerde buluşmak üzere." 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!