Başbakan: "2011'de ustalık dönemi başlayacak"

Güncelleme Tarihi:

Başbakan: 2011de ustalık dönemi başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2011 17:20

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan 12 Haziran’dan sonraki dönemin AK Parti’nin ’ustalık dönemi’ olacağı belirterek, bu sözünü daha önce eleştirilen Kılıçdaroğlu’na "Sen daha çırak bile olamadın, olamazsın da. Bir genel müdürlüğü yürütemeyen, güdemeyen kişisin, Türkiye’yi mi yöneteceksin? Benim milletin sana Türkiye’yi vermez"şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul’da Sinoplular gecesine katılan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarını iki döneme ayırdı. Erdoğan, 2002’den 2007’ye kadar olan dönemi ’çıraklık’, 2007’den sonrasını ise ’kalfalık’ dönemi olarak nitelendirdi ve sözü 12 Haziran seçimlerine getirerek, "Bundan sonra ustalık dönemi başlıyor" dedi. Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"2002’den 2007’ye kadar çıraklık dönemi 2007’de kalfalık dönemi başladı. 12 Haziran’dan sonra ise ustalık dönemi başlıyor. Sayın Kılıçdaroğlu bu ifademden çok hoşlanmış olacak ki, ’sevsinler senin ustalık dönemini’ diyor. Hamdolsun sevenler burada. Kılıçdaroğlu onu sen düşün! Sen daha çırak bile olamadın, olamayacaksın da. Çünkü sana bu ülkede SSK’yı teslim ettiler. 7 yılda devraldığın SSK’yı hep zarar ettirdin, batırdın kurumu. Bir genel müdürlüğü yürütemeyen, güdemeyen kişisin, Türkiye’yi mi yöneteceksin? Benim milletin sana Türkiye’yi vermez. İş bilenin, kılıç kuşananındır."

Haberin Devamı

ARKASINDAKİ YOLU GÖRMEDİ

"Biz göreve geldiğimizde Samsun’dan Sarp’a yüzde 35’i bitmişti Karadeniz Sahil Yolu’nun. Biz söz verdik ve bitirdik. Sayın Kılıçdaroğlu, geçen referandumda oradan geçerken Giresun konuşmasını yapıyor. ‘Karadeniz Sahil Yolu’nu ne yaptılar?’ diye soruyor arkasındaki yolu görmeden. Oradan bir vatandaşım çıkıp ’arkana döner bakarsan ne yapıldığını görürsün demiş’. Göz var görmez, kulak var duymaz, dil var gerçekleri konuşamaz. İşte bunlar o familyadan. Dikili ağaçlarını bulamazsınız. Mahalle çeşmesi açmaya çalışıyorlar ki dikili ağacımız var desinler. Biz yaptıklarımızla kalmayacağız. Mimar Sinan kısa ömründe İstanbul’da Trakya’da hatta Balkanlarda izler bıraktı. Biz de o insanların bize verdiği heyecanla yürüyoruz."

3.KÖPRÜDEN TIPIŞ TIPIŞ GEÇECEKLER

İstanbul Boğazı’na yapılacak olan 3. Köprü projesinin yakın bir tarihte hayata geçirileceğini açıklayan Erdoğan, "Şimdi Kılıçdaroğlu çıkıp da ’3. Köprü yapmayın, depremde çöker’ derse şaşmayın. Ama daha sonra üzerinden tıpış tıpış araçlarıyla geçerler. Birinci ve ikinci köprüde, Marmaray’da bunu yaptılar. Şimdi ikinci tüp geçide de karşı çıktılar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gecede konuşmalar yapılırken Başbakan Erdoğan’ın yeni telefonu İphone’la kısa aralıklarla iki görüşme yaptığı kameralara yansıdı. Erdoğan’ın gürültülü olan salonda kulağını kapatarak konuşması ve saatine bakması dikkat çekti.

ANKARAYA GİTTİ

Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki Sinoplular Gecesi’nde tamamen dolu tribünlere konuşan Başbakan Erdoğan’a vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Erdoğan’ı ve Ak Parti hükümetini öven afişlerin asıldığı salonda Erdoğan’ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Konuşmasını kısa tutan Başbakan Erdoğan, salondan ayrıldı. Ancak Erdoğan, spor salonunun VİP salonunda özel görüşmelerde bulundu. Yaklaşık 1 saat sonra spor salonundan ayrılan Başbakan Erdoğan, saat 19.00 sıralarında Atatürk Havalimanı’na geçerek Ankara’ya hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!