Başarıyı ne kadar istiyorsun?

Amerikada yaşadığım yıllarda, orduda yıllarını geçirmiş yüksek rütbeli bir dostumun bir gün bana anlattığı gerçek yaşanmış bir motivasyonel hikaye hiç aklımdan çıkmadı.

Haberin Devamı

Amerikada yaşadığım yıllarda, orduda yıllarını geçirmiş yüksek rütbeli bir dostumun bir gün bana anlattığı gerçek yaşanmış bir motivasyonel hikaye hiç aklımdan çıkmadı. Aradan onlarca yıl geçmesine rağmen, şimdi bile verdiğim motivasyonel seminerlerimde bu hikayeyi hep anlatırım.

*

Bir gün bir genç çok meşhur bir gurunun seminerine katılır. Seminerde kalkıp guruya kendisininde onun gibi çok başarılı olmak istediğini, ne gerekiyorsa yapacağını söyler ve yardım ister.

*

Guru, gence madem benim kadar başarılı olmak istiyorsun, o halde takım elbiselerini giy ve yarın sabah çok erken saatte benimle bir kaç kilometre ilerdeki deniz kıyısında buluş der.

*

Genç çok sevinir ve ertesi sabah erkenden takım elbisesi ile deniz kıyısına varır. Guru da ordadır. Guru yavaşça suya girmeye ve suda omuz seviyesine kadar yürümeye başlar. Genci yanına çağırır. Takım elbiseleri ile çok para kazanmak ve başarılı olmanın sırlarını öğrenmek için takımları giyen genç olan bitene anlam veremez ve suyun içine gurunun olduğu yere kadar yürümeye başlar.

*

Haberin Devamı

Suyun derinliği omuz hizasına kadar gelir. Genç, gurunun çok başarılı ancak bir o kadar da manyak olduğunu düşünür. Ona neden suya girdiklerini, kendisinin çok başarılı bir iş adamı olmak istediğini, can kurtaran olmak istemediğini söyler.

*

Guru, genci su ağız seviyesine gelene kadar birlikte yürütürken bir anda kafasından direkt aşağıya bastırır ve suyun içine tamamen sokar. Çırpınmaya başlayan genç, ne yapacağını şaşırır. Nefesi kesildiği için deliler gibi dakikalarca çırpınan gencin başını 20 saniye kadar sudan çıkaran guru, genç daha nefesini doğru düzgün yakalayamadan tekrar batırır. Genç çocuk hayatta kalabilmek için deliler gibi çırpınmaktadır. Guru, bu yaptığını art arda periyodlar halinde 3-4 kez tekrar eder.

*

Sonunda genci sığ bir yere çekip sudan çıkaran guru, gencin deliler gibi öksürüp, böğürüp, nefesini yakalamaya çalışmasını izler. Gencin konuşmaya takati yoktur. Rengi atmıştır. Sadece nefesini yakalamaya çalışır ve kendine geldikten sonra guruya,

Haberin Devamı

“Sen manyak mısın? Ne yapıyorsun ? Beni öldürecektin. Nefesimi zor topladım” der.

**

Guru tebessüm ederek gence, “Az önce nefes almak istediğin gibi birgün başarılı olmak istersen, işte o zaman bu hayatta başarılı olursun” der.

**

http://vimeo.com/92398942

Yazarın Tüm Yazıları