Başarısını babasına borçlu

Güncelleme Tarihi:

Başarısını babasına borçlu
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2005 00:28

Babası, Maria Sharapova’nın tenis yeteneğine öyle güvendi ki, daha yedi yaşındayken kızını elinden tutup, vatanı Rusya’yı terk etti. Ona dünyanın en iyi tenis hocalarından ders aldırmak için her işte çalıştı. Maria, bugün tüm kariyerini babası Yuri Sharapova’ya borçlu olduğunu gizlemiyor.

Maria Sharapova’nın babasına düşkünlüğü tahminlerin çok ötesinde. O, babası olmadan bugünkü konumuna asla gelemeyeceğini çok iyi biliyor.

Yuri Sharapova, kızının tenise olan merakını ve yeteneğini keşfedince, her şeyi göze almış ve vatanı Rusya’dan kızıyla birlikte, yeni dünyaya doğru yola çıkmıştı.

Maria daha yedi yaşındayken, ailenin diğer fertlerini geride bırakmışlar ve 700 dolar borç alarak Florida’ya yerleşmişlerdi.

Yuri Sharapova’nın tek istediği, kızını dünyaca ünlü tenisçi Pete Sampras’ın tenis öğretmeni olan, Robert Lansdorp’un ellerine teslim etmekti. Ders ücreti ve geçim masrafını karşılamak için, her türlü işte çalışmaya da dünden hazırdı.

Top dayanmıyor

Fedakar baba Yuri Sharapova, eşiyle diğer çocuklarını ancak iki yıl sonra Amerika’ya getirtebildi.

Ama emeklerinin boşa gitmediğini görmek, yaşadığı tüm sıkıntıları unutturdu.

Maria Sharapova, 2004 yılında Wimbledon dahil tam 55 maçı kazanarak, herkesi şaşırttı. 17 yaşındaki tenis şampiyonu, bugün dünyanın en çok para kazanan kadın sporcularından biri.

2004 yılına, dünya sıralamasında 34’üncü olarak başlayan genç tenisçi, yılın sonunda listede dördüncü sıraya yükseldi. Bu gidişle, Maria’nın raketine top dayanmayacak!
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!