“Başarının mimarı oyuncular”

Güncelleme Tarihi:

“Başarının mimarı oyuncular”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 01:11

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özdilek, Ankara’da favori oldukları tezini güçlendireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ligden düşme ile ilgili bir endişe ya da pozisyonlarının olmayacağını ileri süren Özdilek, “Şu an için başardığımız bir şey yok. 34 hafta sonundaki durum değerlendirmesi bizim için önemli” diye konuştu.

GENÇ ÇALIŞTIRICI, TAKIMA 3 OYUNCU TRANSFERİ DAHA DÜŞÜNDÜKLERİNİ AÇIKLADI.

Süper Ligin ilk yarısını 21 puanla 11. sırada geçen ve ikinci yarı hazırlıklarını Antalya Belek’te sürdüren Gençlerbirliği’nde Teknik Direktör Mehmet Özdilek, futbolcularının performansının övgüyü hak ettiğini söyledi. Özdilek, “Başarının mimarı oyunculardır” diye konuştu.
Mehmet Özdilek, “Gençlerbirliği Ankara’da favoridir” olgusunu, ilk yarıdaki kritik maçlarda aldıkları sonuçlarla ortaya koyduklarını ve bunu daha da güçlendireceklerini belirten Özdilek, şunları söyledi.
“Göreve geldiğimizde karamsar bir ortam vardı. İlk gün yönetime ve oyunculara, küme düşme ile ilgili bir düşüncemiz ya da pozisyonumuz olmayacak dedim. Geldiğim ilk günden beri bunu yapmaya çalıştık. 18-19 puan alırmıyız diye hesap yaparken, 21 puana ulaştık. Bunun baş mimarı da oyunculardır. Bir çok maçta taraftarımızın desteği de çok büyük etken oldu. Saha ve tribün birleşince Ankara ciddi bir deplasman oluyor.”
İkinci yarı öncesi takımı yaptıkları takviyelerle güçlendirdiklerini dile getiren Özdilek, şöyle devam etti:
“Johan Dahlin, Artem Radzkow ve Belçika’dan Doğan Serttaş’ı aldık. Doğan’ı gelecek adına bir yatırım olarak düşünüyoruz. 2. yarı biraz daha zorlu olacak. Bu nedenle bir savunma takviyesi yaptık. Aramıza 3 oyuncu daha katılacak. Bir hücum oyuncusu ve 2 yerli olacak. İlk yarıda arka arkaya gelen galibiyetler, oyuncuların moral ve motivasyonunu yukarıya taşıdı. Ama hep söylüyorum halen bir şey başarmadık. Başarı 34 haftanın sonunda belli olacak. Çok rüzgarlı geçse de ilk yarı bize ikinci yarının daha güzel geçeceğini gösterdi. Yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte, kolay kaybetmeyen ama kazanma alışkanlığı olan bir takım haline gelmek istiyoruz. Gerçekçi hedeflerle uğraşmak ve ona yönelmek daha sağlıklı olur. Önceliğimiz kendimizi garanti altına almaya çalışacağız. Gençlerbirliği, Ankara’da çıktığı her maçta favoridir. Bu olguyu güçlendirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

Haberin Devamı

Ferhat’a sürpriz doğum günü

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin kalecilerinden Ferhat Kaplan, yeni yaşını kampta kutladı. Ligin ikinci yarısının hazırlıkları için Antalya’da çalışmalara devam eden kırmızı-siyahlılarda, Ferhat ‘25’ yaşına sürpriz doğum günü pastasıyla girdi. Ferhat’ın yanı sıra yabancı oyuncular da unutulmadı ve yeni yıl pastaları Teknik Direktör Mehmet Özdilek’in ‘başarı dilekleri’ ile futbolcular tarafından kesildi. Özdilek, pastadan ilk dilimleri, Ferhat Kaplan ve yabancı oyunculara kendi elleriyle ikram etti.

Gençler testten geçti

İkinci yarı hazırlıklarını Belek’te sürdüren Gençlerbirliği’nde oyuncular dün testten geçti. Sabah saatlerinde, kırmızı-siyahlıların teknik yönetimi ve sağlık ekibi gözetiminde yapılan laktat testine, futbolcular 5 ayrı grup halinde girdi. Testte; oyuncuların kişisel değerlerine göre özel antrenman programlarının hazırlanması ve ikinci devre tüm ekibin daha da verimli olması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Martins el yaktı

Gençlerbirliği’nin gündemine gelen Nijeryalı forvetin maliyeti, kulüp dengelerinin çok üzerinde çıktı.

Forvet hattına transfer düşünen Gençlerbirliği, Nijeryalı forvet Obafemi Martins’in yüksek maliyeti nedeniyle bu düşünceyi rafa kaldırdı.
Futbol yaşamını ABD’de Seattle Sounders takımında sürdüren 29 yaşındaki oyuncu, menajerler aracılığı ile Süper Lig ekipleri Çaykur Rize ve Gençlerbirliği’ne önerilmişti. Önceki gün oyuncunun menajeri ile temasa geçen Gençlerbirliği, çıkan maliyetin kulüp dengelerinin çok üzerinde olması nedeniyle, diğer isimlere yöneldi.
Başkan İlhan Cavcav, yükselen Euro kurunun yabancı oyuncu transferi konusunda kulübün planlarını değiştirmek zorunda kaldığını belirtirken, Beştepe Kurmayları da yaptığı durum değerlendirmesinde, Obafemi Martins’in hedeflerindeki oyuncu olmadığı ve istediği rakamın kulüp genel ortalamasının çok üzerine çıktığı düşüncesinde birleşip, Martins transferini gündemden çıkardı.
Kırmızı-siyahlı yöneticiler, ancak oyuncu ve menajerinin talep ettiği rakamda büyük çaplı bir indirime gitmesi durumunda yeni bir görüşme ihtimalinin olabileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!