Başarılı sanayiciler, iş hayatında başarının altın kurallarını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Başarılı sanayiciler, iş hayatında başarının altın kurallarını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2016 11:05

Başarılı sanayiciler, iş hayatında başarının altın kurallarını anlattı

Haberin Devamı

 

 

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığınca sanayici ve çalışanlara eğitim desteği sağlamak amacıyla kurulan AOSB Akademi'de 2016 yılı eğitim dönemi, 'İş Hayatında Başarının Altın Kuralları' konulu paneli ile sona erdi.
AYA Yönetim ve Gelişim Merkezi iş birliği ile yürütülen AOSB Akademi'de yıl boyunca devam eden eğitimler, AOSB Seyhan Salonu’ndaki yılın son programında konuşan Dr. Obengül Ejder, AOSB'nin eğitime verdiği önemle diğer OSB’ler tarafından örnek alındığını söyledi.
Yıl boyunca devam eden eğitimlere en fazla katılımcı gönderen firmaların ödüllendirilmesinin ardından panele geçildi. Prof. Dr. Nejat Erk moderatörlüğünde gerçekleşen 'İş Hayatında Başarının Altın Kuralları' konulu kapanış paneline, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Kimteks Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Gözek ve Tezkim Genel Müdürü Ali Tezcan konuşmacı olarak katıldı. Paneli, sanayiciler, çalışanlar ve Çukurova Üniversitesi Sinerji Kulübü’ne üye öğrenciler izledi. Panelistler, katılımcılarla birikimlerini paylaşırken, başarılarının sırlarını anlattı.
AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, "Bizler sanayiciyiz, üreticiyiz. Her türlü olumsuz koşulda, şartlar ne olursa olsun yaşadığımız topraklara, Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağız. Onun için buradayız. Yılmadan yolumuza devam edeceğiz"dedi. Salonda bulunanlara sanayiciliğe nasıl başladığını da anlatan Bekir Sütcü, "Bir kere amacınız ne, hedefiniz ne? Bunu çok iyi belirlemek gerekir. Ben lise 1’den ayrıldım. Ayrıldığımda, o dönem güzel bir evim olsun isterdim. Gayet mütevazı bir hedef. O zaman da şu anki yaptığımız mesleği yapıyorduk. Çok çeşitli fabrikalardan ürün alıyorduk. Ürün almaya bizzat ben giderdim. Her fabrikaya girdiğimde şunu hayal ederdim; acaba biz de böyle bir şey yapamaz mıyız? Bir hedefiniz olmalı, 'hedefinizi yazın' diyoruz. Biz o zaman hedefimizi yazmadık ama kafamızda olmayan hedefleri oluşturmaya başladık"dedi.
Her zaman başarılı insanları takip ettiğini, onların hayat hikayelerini araştırıp okuduğunu belirten Sütcü, "Başarılı insanlar benim en büyük hobim. Başarılı insanlar nasıl başarılı olmuşlar, onu incelerim mümkün olduğu kadar. İyiyi örnek alırım. Hiç kimse mükemmel değildir. Hiçbir işi de kısa vadeli düşünmedim bugüne kadar. Hiçbir zaman için 'bundan hemen kar edeyim, çıkayım' diye de düşünmedim. 'En büyük hedefin ne?' diye sorduklarında, her zaman şunu söylerim" diye konuştu.
Kimteks Yönetim Kurulu Başkanı Tanzer Gözek ise sanayicilikte başarının biraz çalışmaya, biraz şansa, biraz da imkana bağlı olduğunu söyledi. Tezkim Genel Müdürü Ali Tezcan da, Akademi eğitimlerinin, eksikleri görme ve tamamlama açısından sanayicilere büyük katkısı olduğunu belirtti.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!