Başarılı oyuncu Tuba Büyüküstün kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Başarılı oyuncu Tuba Büyüküstün kimdir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 10:05

Dizi ve film sektöründe saygın isimlerden biri olan Tuba Büyüküstün, güzelliği ve başarılı projeleriyle adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştır. Büyüküstün, geçtiğimiz günlerde oyuncu eşi Onur Saylak'tan boşanacağı yönündeki haberlerle yine gündeme geldi. Peki, Tuba Büyüküstün kimdir?

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Onur Saylak ile Tuba Büyüküstün çiftiyle ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu iddiaya ünlü çiftten yalanlama geldi. Peki, ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün kimdir?

TUBA BÜYÜKÜSTÜN KİMDİR?

Tuba Büyüküstün, 5 Temmuz 1982 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Erzurumlu bir ailenin çocuğudur. Büyüküstün, İstanbul Özel Doğuş Okulları’ndan ve Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünden mezun oldu. Tuba Büyüküstün, Üniversitede okurken reklam filmlerinde rol almış ve yönetmen Tomris Giritlioğlu ile tanıştıktan sonra oyunculuğa başlamıştır. 2003 yılında Aydın Bulut’un yönettiği ve Kanal D’de yayınlanan Sultan Makamı adlı dizinin son 4 bölümünde oynarak, dizi oyunculuğuna başladı. 2004 yılında Çağan Irmak’ın yönettiği ve Kanal D’de yayınlanan Çemberimde Gül Oya adlı dizide Zarife karakterini canlandıran Tuba Büyüküstün, büyük bir şöhrete kavuştu.

Haberin Devamı

Babam ve Oğlum ile sinemaya ilk adımını attı

Yine aynı yıl Cemal Şan’ın yönettiği Gülizar adlı televizyon filminde Gülizar karakterini canlandıran Büyüküstün, bu rolüyle Sırbistan-Karadağ Cumhuriyeti Uluslararası TV Festival Bar'da En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülmüştür. 2005 yılında Aydın Bulut'un yönettiği ve Kanal D'de yayınlanan Ihlamurlar Altında adlı dizide Bülent İnal ve Sinan Tuzcu ile başrolü paylaşarak, büyük bir çıkış yakaladı. Aynı yıl Babam ve Oğlum adlı sinema filminde kısa bir rol alarak sinemaya ilk adımını attı.

2006 yılında Ömer Faruk Sorak'ın yönettiği Sınav adlı sinema filminde oynadı. 2007 yılında Antakya'da çekilen, Cevdet Mercan'ın yönettiği ve Kanal D'de yayınlanan Asi adlı dizide Murat Yıldırım ve Çetin Tekindor'la başrolü paylaştı. Aynı yıllarda Çemberimde Gül Oya, Ihlamurlar Altında, Asi gibi dizilerinin Arap televizyonlarında gösterilmesiyle birlikte, Arap dünyasında büyük bir üne kavuştu ve Türk dizilerinin yurt dışına ihracında önemli bir rol oynadı. 2010 yılında Yusuf Kurçenli'nin yönettiği Yüreğine Sor filmiyle sinemada ilk başrolünü oynamış oldu.

Haberin Devamı


Tuba Büyüküstün ve eşi Onur Saylak

Onur Saylak ile Evlendi

2010 yılında atv’de yayınlanan Gönülçelen adlı dizide, Cansel Elçin'le birlikte başrolü paylaştı. Bu dizinin setinde Onur Saylak ile tanışan Büyüküstün, yakışıklı oyuncuyla dünya evine girdi. 28 Temmuz 2011 tarihinde evlenen ünlü çiftin 19 Ocak 2012 tarihinde Toprak ve Maya isimli ikiz kızları dünyaya geldi.

Doğumunun ardından ekranlara 1,5 yıl ara veren Tuba Büyüksütün, 2013 yılının ilk günlerinde, Star TV'de yayınlanmaya başlayan 20 Dakika adlı dizide İlker Aksum ile birlikte başrolü paylaşarak ekranlara yeniden merhaba dedi. Bu dizideki rolüyle 42. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu kategorisine aday gösterilerek, Emmy'e aday olabilen ilk Türk oyuncu oldu. 

Haberin Devamı

Başarılı oyuncu Tuba Büyüküstün kimdir

UNICEF Türkiye iyi niyet elçisi seçildi

2014 yılında UNICEF Türkiye'nin iyi niyet elçisi seçilen Büyüküstün, yine 2014 yılının Mart ayında başlayan ve atv'de yayınlanan Kara Para Aşk dizisinde Engin Akyürek ile birlikte başrolü paylaştı. Kara Para Aşk dizisindeki rolüyle İhracatın Yıldızları ödülünü alırken, yine bu rolü ve yardımseverliği nedeniyle 14. Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu seçildi. 2015 yılının son aylarında sinemaya ağırlık veren Büyüküstün, biri kısa film olmak üzere Orman, Rüzgarın Hatıraları ve Dar Elbise filmlerinde rol aldı.

BAKMADAN GEÇME!