Başarılı okulda öğrenci yok

Güncelleme Tarihi:

Başarılı okulda öğrenci yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2007 11:21

Bornova'nın en başarılı okulu olan Dokuz Eylül İlköğretim Okulu öğrenci kayıtlarında ilginç bir durum ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okula kayıt için 1'inci sınıf öğrencisi 9 başvuru olduğunu, sınıf açabilmek için 10 öğrenci olması gerektiğini söyledi. Veliler ise, “Okulu kapatmak istedikleri için kayıt almıyorlar. 30 metre ötedeki Hilal Necmiye Hüsnü Ataberk İlköğretim Okulu 125 kayıt aldı. Çocuklarımız mağdur, başka okulu değil, ilçenin en başarılı bu okulunu istiyoruz” diye isyan etti.

Bornova İlçesi'nde 1922 yılından bu yana öğrenci yetiştiren, 7 derslikli 630 mevcutlu Dokuz Eylül İlköğretim Okulu'na 2007- 2008 eğitim öğretim yılında birinci sınıfa iddiaya göre 9 öğrencinin kaydı için başvuru yapıldı. Sınıf açabilmek için en az 10 öğrencinin olması gerektiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, sorunu İzmir Valiliği'ne ileterek, ne yapmaları gerektiğini sordu. Valiliğin kararı ya öğrencilerin eğitime devamı ya da başka okullara nakilleri yönünde olacak. Bu durum, 2006- 2007 eğitim öğretim yılında Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS) devlet okulları arasında İzmir'de 2'inci, Bornova'da 1'inci olan, geçen yıl 65 öğrencinin birinci sınıfına kaydolduğu okulda çocuklarını okutmak isteyen velileri isyan ettirdi.

Haberin Devamı

Oğlu Birbey Emir Taşbaşı'nın velisi Melek Taşbaşı, okulun fiziki koşullarının yetersiz olduğu gerekçesiyle başka binaya taşınmak istendiğini belirterek, “Okul üzerinde oynanan bir oyun var. Burası cumhuriyetle yaşıt tarihi bir okul. SİT olduğu için genişletilemiyor, onarılamıyor. Ancak fiziki koşulları öğrencilere yetiyor. Yetmese ilçenin en başarılı okulu olmaz. Zaten az kayıt alınıyor. Bunlar bahane. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okulu eğitime kapatmak, burayı kendi şubesi gibi kullanmak istiyor” dedi.

Birinci sınıf öğrencisi Derin Özerkayı'nın annesi Ayça Uygun, pazartesi günü okula başlayan çocuğunu başka okula göndermek istemediğini, aksi taktirde okul değişiminin psikolojisini etkiyeceğini vurgulayarak, “Çocuğumu ilçenin en iyi okulunda okutmak istiyorum. Adresim de tutuyor. Ancak bu hakkımız elimizden alınıyor. Birinci sınıflar için yeterli başvurunun yapılmadığı söyleniyor. 30 metre ötedeki Hilal Necmiye Hüsnü Ataberk İlköğretim Okulu'na 125 birinci sınıf öğrencisi kayıt yaptırdı. Bu okula kayıt olmasın diye muhtarlara baskı yapıyorlar, ikametgah verdirilmiyor” dedi.

Haberin Devamı

'BORNOVA'DA DOĞURGANLIK AZALDI’
Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral ise okulun kapanmasının sözkonusu olmadığını belirterek, “Okula dokuz birinci sınıf öğrencisi başvurdu. Biz de ne yapmamız gerektiğini valiliğe sorduk. Benim okul kapama yetkim yok. Gelecek yıl belki 20 öğrenci başvurur, elbette onların kaydını alacağız. İlçe merkezindeki diğer ilköğretim okulları da farklı değil. Çünkü Bornova'da doğurganlık azaldı. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün fiziki koşulları yeterli. Okulun boşaltılıp şube olarak kullanılacağı iddiası, gerçek değil” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!