Başarılı öğrencilere burs

Güncelleme Tarihi:

Başarılı öğrencilere burs
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2014 13:18

Batı Anadolu Sağlık Eğitim Kurumları (BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, TEOG sınav sonuçlarına göre BASEK’i tercih eden öğrencilere yıllık 5 bin TL’ye kadar burs vereceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Op. Dr. Özer Gürbüz, TEOG sınav sonuçlarıyla birlikte BASEK’e müracaat eden ya da www.basek.com.tr yoluyla burs müracaatı yapan öğrencilerin GÜRVAK (Gürbüz Sağlık Eğitim Vakfı) tarafından değerlendirilerek 5 bin TL’ye kadar burs verileceğini söyledi. Gürbüz bursun yıllık olup başarı devam ettiği sürece 4 yıl süreceğini de hatırlattı.

Batı Anadolu Koleji’nin ilkokul, ortaokul ve Anadolu Fen Lisesi dallarında eğitim verdiğini belirten Dr. Gürbüz, "BASEK üniversiteyi kazanmanın en kolay yoludur. Çünkü hem okul hem dershane hizmeti aynı çatı altında farklı öğretmen kadrosuyla verilecektir. Şayet hedef kısa yoldan hayata atılmaksa Batı Anadolu Meslek Liseleri en doğru adres olacaktır. Çünkü Batı Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde öğrenim gören öğrenciler BASEK bünyesindeki sağlık kuruluşlarında uygulamalı eğitimlerini tamamlayacaklar ve daha sonra sınavsız olarak sağlık meslek yüksekokulunda eğitimlerine devam ederken aynı zamanda çalışarak aile bütçesine katkıda bulunacaklardır" dedi.

Haberin Devamı

BASEK bünyesine yeni katılan ve 2014-2015 eğitim öğretim yılında ders zilini çalacak olan Batı-jet Havacılık Lisesi hakkında da bilgi veren Op. Dr. Gürbüz, "Ülkemizin istikbalinde çok önemli bir ihtiyaca karşılık vermek üzere uçak, motor, elektronik teknisyenleri ve hostesler yetiştirecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘İstikbal Göklerdedir.’ Türkiye uçak sanayi giderek büyümekte ve İzmir uçak sanayinin merkezi olma yolundadır. Önümüzdeki birkaç yılda F15 savaş uçaklarının üretimi İzmir’de yapılacaktır. İzmir Serbest Bölgede uçak yan sanayi ürünleri üretilmektedir. Yetenekli ve eğitimli gençlerimiz havacılık sektöründe ülkemizi dünyanın gelişmiş ülkelerinin seviyesine taşıyacaklardır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!