Başarılı öğrencilere altın

Güncelleme Tarihi:

Başarılı öğrencilere altın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 09:44

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Eskişehir Bölge Yarışması’nda dereceye giren ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) başarılı olan öğrenciler belediye tarafından çeyrek Cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.

Haberin Devamı

TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Eskişehir Bölge Yarışması’nda sergilemeye değer bulunan proje sahibi okul ve öğrenciler ile 2016 Yılı YGS Sınavında ilk üçe giren öğrenciler için Gediz Belediyesi’nde ödül töreni düzenlendi. Törene AK Partili Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, Gediz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sabri Gökbayrak, dereceye giren öğrenciler, danışman öğretmenler ve okul müdürleri katıldı. Belediye Başkanı Saraoğlu, yarışmada dereceye giren öğrenci ve öğretmenlerini kutlayıp, "TÜBİTAK’ın yaptığı yarışmalarda sizler derece ve ödül aldınız. Bu bizim geleceğe ve size olan güvenimizi bir kez daha tazeledi" dedi.

Başkan Saraoğlu konuşmasının ardından TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Eskişehir Bölge Yarışması’nda matematik dalında "Tamıl Dikdörtgenler Prizması" adlı projesi ile bölge ikincisi olan Şehit Hüseyin Gürlekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Kübra Genç, Nurşen Karagöz ve Danışman Öğretmen Alp Doğan Benli’ye, bilgisayar dalında bölge ikincisi olan "Artırılmış Gerçeklik Kullanarak Ders Kitaplarının Canlandırılması" adlı projesi ile Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Elmas Durmuş, Burak Kahveci, Danışman Öğretmen Halil İbrahim Kocagöz’e, matematik dalında "Yarım Açıdan Pisagor Üçlüsüne" adlı projesi ile bölge üçüncüsü olan Mustafa Necib Alayeli Anadolu Lisesinden Esra Değirmenci, Gülfem Çeliköz Danışman Öğretmen Yücel Özkaya’ya, tarih dalında "Yunuslar Köyü’nün Demografik ve Sosyal Yapısı" adlı projesi ile bölge sergisine katılım hakkı kazanan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Ezgi Balpan, Havva Dağhan, Danışman Öğretmen Hüseyin Göksal’a ve ayrıca YGS 2016 Sınavında Kütahya birincisi olan Gediz Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Furkan Kılıçaslan, aynı okuldan ikinci olan Süleyman Güzelyurt ve üçüncü olan Duygu Dudu Gültekin’i küçük altınla ödüllendirdi.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!