Başarılı liderlerden ilham veren sözler

Güncelleme Tarihi:

Başarılı liderlerden ilham veren sözler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2017 13:39

Önemli liderlerin ve başarılı iş adamlarının ilham verici sözleri adeta rehber niteliğinde. İş hayatında başarıya giden yolda sizlere bir ışık olabilir.

Haberin Devamı

İlham almak özellikle yeni bir işe koyulurken veya bir projeye başlarken hayati öneme sahip olabilir. Kişinin vizyonunu ve bakış açısını geliştiren ilham verici tavsiye ve sözlerle birlikte farklı düşünebilir ve kendi gelişiminize de katkıda bulunabilirsiniz. Pek çok kişi için özellikle önemli liderlerin ve başarılı iş adamlarının ilham verici sözleri rehber niteliğinde olabilir ve iş hayatında başarıya giden yolda onlara bir ışık olabilir.

İşte başarılı liderlerden ilham veren sözler;

Medium'un ceo'su Evan Williams başarının sırrının network ve doğru insan ilişkileri olduğunun altını çiziyor. Willams çevrenizde harika insanlar bulundurmanın önemli olduğunu ve kendinizi her zaman yaptığınız uğraşılar yerine daha zor şeyler denemeye cesaretlendirmeniz gerektiğini söylüyor. Böylece iş hayatında başarısız olsanız bile hayatta başarılı olabileceğinizin altını çiziyor.

Haberin Devamı

Google Yönetim Kurulu Başkanı ise yeni bir çevre, yeni bir ülkeye taşınma ve yeni bir şeyler öğrenmenin kişiyi çok farklı deneyimler yaşamaya götüreceğine ve kişinin gelecekteki işi, eşi ve bağlantılarını bu yollarla kazanacağını belirtiyor. "Evet demenin mutlaka bir yolunu bulmalısınız" diyerek sözlerinin ana cümlesini açıklayan Schmidt, değişimin ve deneyimlerin kişiye çok şey katacağının inancında.

Başarılı liderlerden ilham veren sözler

Paypal, Tesla Motors ve Space X gibi dünyanın önde gelen şirketlerinin kurucusu olan Elon Musk ise, girişimcilere altın tavsiyelerde bulunuyor. Başarısızlık ihtimali olsa bile denemekten asla vazgeçilmemesi gerektiğini vurgulayan Musk, başarının farklı geçmişlere sahip olan insan gruplarını bir araya getirmek olduğunu ve bunun şirkete çok fayda sağlayabileceğini savunuyor.

Walmart Ceo'su Sam Walton ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in ortak bir noktada birleştiği konu ise yüksek beklentilerin ve zor konuların ele alınmasının kişiyi her zaman bir adım öne çıkaracağı yönünde. Üzerinde zaman harcadığınız şeyin sizi gerçekten tatmin etmesi için başa çıkabileceğinizden daha fazla olması hem kişisel gelişiminize hem de yeteneklerinize çok şey katıyor ve sizi geleceğe hazırlıyor.

Haberin Devamı

Apple Ceo'su Tim Cook yarının hiç bir şekilde garantisi olmadığını ve hayatta her an her şeyin olabileceğini belirtiyor ve bu nedenle şu an elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerektiğini ve tüm kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmamız gerektiğini belirtiyor.

Girişimcilerin veya yeni bir hayat yoluna girecek olanların her biri başarısını kanıtlamış liderlerin sözlerinden ilham almaması imkansız. Her biri ders niteliğinde olan bu öğütler belki sizin de başlangıç noktanız olabilir.

BAKMADAN GEÇME!