Başarı "dinleyerek" gelecek

Güncelleme Tarihi:

Başarı dinleyerek gelecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2013 12:30

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, ortaöğretime geçişte bu yıl ilk kez yapılacak sınavlarda, derste öğretmeni can kulağıyla dinleyen öğrencilerin başarılı olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bardakcı, yeni sistemin öğretmenin ve okulun rolünü güçlendirmeyi amaçladığını belirtti.

Öğrencilerin sınavlarda müfredat konularından sorumlu olacağına dikkati çeken Bardakcı, bunun öğrencinin, öğretmen ve okulla olan bağını kuvvetlendireceğine inandığını anlattı. Bardakcı, başarılı olmak isteyen çocukların okula devamlılık konusunda hassas davranacağını, öğretmeniyle iletişim halinde olacağını belirterek, "Okul dışında bir takım ek desteklemeler yapmak yerine sınıf içeresindeki konular, etkinliklerle ilgili okul ve öğretmenin rolü öne çıkıyor" dedi.

Öğrenci devamsızlık yapmayacak

Bardakcı, ortak sınavlarda başarıyı arttıracak temel unsurlara ilişkin de şöyle konuştu:
"Yeni sistemde temel okulun ve öğretmenin rolünün arttırma. Öğrenci devamsızlık yapmayacak, öğretmeniyle iletişim kuracak. Dersi dinleyen öğrenci bu sınavda başarılı olur. Derse katılacak, dersi derste öğrenecek. Dersteki kazanımları elde ettiysen senden başarılı öğrenci olmaz. Ama pas geçtiysen başarı düşer. Çünkü soru o konulardan gelecek. Herkes okula gidecek, derse girecek ve sınıfta öğretmeni can kulağıyla dinleyecek. Başka bir şeye gerek yok."

Hazırlıklar yapıldı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları'nın ilkinin 28-29 Kasım tarihlerinde yapılacağını hatırlatan Bardakcı, sınavlarda aksilik yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. Bardakcı, il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin Ankara'da bilgilendirildiğini, sınavla ilgili pilot okulda deneme sınavı yaparak sonuçları değerlendirdiklerini söyledi.

İzmir'de 559 sınav merkezinde yapılacak ortak sınavlara yaklaşık 54 bin 8’inci sınıf öğrencisi katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!