Başakşehirli çocuklar Living Lab’de insansız araçlar tasarladı

Güncelleme Tarihi:

Başakşehirli çocuklar Living Lab’de insansız araçlar tasarladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 17:19

Başakşehirli çocuklar Living Lab’de insansız araçlar tasarladı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) -  BAŞAKŞEHİR’DE yer alan Living Lab lego ile insansız araçlar atölyesinde çocuklar 3 boyutlu tasarım yaparak, kodlamayla birlikte insansız araçlar tasarladı.  

Başakşehir Living Lab Merkezi’nde Legolab için parça tasarlamak amacıyla kurulan atölyede ortaokul ve lise öğrencileri tasarım ve programlama konusunda eğitim aldı. Teknoloji ve bilime ilgi duyan, yazılım becerisi yüksek gençlerin bir araya geldiği etkinlik üç hafta sürdü. 10 Haziran'da başlayan ve gruplar halinde devam eden program bugün sona erdi.

"GELECEĞİN MİMAR VE MÜHENDİSLERİ YETİŞİYOR"

Legolarla hem eğlenip hem öğrenen çocuklar, Thinkercad ile 3 boyutlu tasarım yaparak kodlamayla birlikte insansız araçlar tasarladı.

Legoların çocuklar için vazgeçilmez bir oyuncak olduğunu belirten eğitmen Cihan Akbaba, “Legoların üzerine motorlar, ultrasonik sensör ve renk sensörü gibi araçlar takıp bunları bilgisayar yardımıyla kodlayıp normal bir robotun yapabileceği her şeyi legodan yaparak çocuklara öğretebiliyoruz. Çocuklar bunu öğrendiği zaman ilk önce bilimi seviyorlar. Mühendislik, tasarım ve mimari alanında kendilerini geliştirmiş oluyorlar. 3 boyutlu tasarım eğitimi için de Başakşehir Living Lab bünyesinde bulunan 3 boyutlu yazıcıları kullanıyoruz. Bilgisayarda tasarımını yapıp, aynı zamanda yazıcıda da baskısını alıp çocuklara verebiliyoruz. Böylece çocukların hafızalarına ve 3 boyutlu düşünebilmelerine katkı sağlıyoruz. Burada çok ciddi bir yatırım var ve çocukların bu çalışmalardan ücretsiz yararlanabilmesi çok önemli" diye konuştu.

ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN MEMNUN

Atölyede eğitim alan Efe Tolga Keskin, “Burada robotlarla, lego parçalarıyla çok güzel şeyler yapıyoruz. Yazılımı öğreniyoruz, bildiğimiz yazılımları geliştiriyoruz, yeni yazılım dilleri öğreniyoruz. Lego oynamayı normalde sevmiyorum ama şuanda buradaki legolar ilgimi çekiyor. Evimizde bulamayacağımız imkanları burada bulabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Living Lab’de bilim ve teknolojiye çok yakın olduklarını dile getiren Zehra Kılıç ise, “Legolab atölyesi için Ataköy’den geliyorum. İlk başta legolarla robot yaptık, sonra onları kodlayıp yarışma yaptık, daha önce evde kendi imkanlarımla kodlama yapıyordum. Şimdi ise lego parçalarını hareket ettirebiliyorum” ifadelerini kullandı.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!