Başakşehir'in zirve keyfi

Güncelleme Tarihi:

Başakşehirin zirve keyfi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 00:28

Süper Lig’de 13’üncü haftayı da lider kapatan Başakşehir, taraftar sayısını artırarak gelirde de zirve yapıyor. “Taraftarı yok” denilen kulüp Passolig sayısında 7 kulübü geride bırakırken, sponsor sayısında da 3 büyüklerle yarışıyor.

Haberin Devamı

BU sezon Süper Lig’de harikalar yaratan ve şu an lider olan Başakşehir Futbol Kulübü tribünlere taraftar çekerken gelirlerini de arttırıyor. Kulüp ismini değiştirdiği ve yeni stadının açıldığı 2014 yılında sadece 860 adet Passolig kartı satmıştı. Ancak bu sezon bu rakam 23 bini aştı ve Süper Lig’de 7 takımı geride bıraktı.

Kulübün taraftar sayısının artmasıyla gelirleri de önemli ölçüde arttı. Takımın sponsor sayısı 3 büyüklerle yarışırken, bilet fiyatları da Anadolu’dan daha pahalı. Takım bu sezon kaçıncı olur bilinmez ama gelirleri bir önceki sezona göre en az yüzde 20 artmış durumda.

Başakşehirin zirve keyfi

SPONSORDA 4’ÜNCÜ

Haberin Devamı

Kulüp 2 yılda 23 binden fazla taraftara ulaşırken, bölgedeki okullarla birçok çalışma yaptı. Bu okullarda düzenlenen paneller ve öğrenci-futbolcu buluşmaları kulübün genç taraftarlara ulaşmasını sağladı. Sezon başında da stadyumda “Başakşehir Store” mağazası açıldı. Takımın lisanslı ürünlerini satan bu mağazanın toplam gelir içindeki payı henüz çok düşük. Sezon başında birçok yeni sponsorla anlaşan kulübe bugün 19 şirket destek veriyor. Kulüp sponsor sayısı bakımından 3 büyüklerin arkasından geliyor. Bugün Beşiktaş’ın 24, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ise 21’er sponsoru bulunuyor. 

HEDEF 60 MİLYON EURO

Başarısının hem futbolseverleri hem de sponsorları harekete geçirdiğini dile getiren Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, şu bilgileri verdi: “Önce stadyumu tamamladık sonra kulübün adını değiştirdik. Bugün Anadolu’daki birçok kulüpten daha fazla seyirci çekiyoruz. Bunun yanı sıra sponsorluk gelirlerimizde önemli ölçüde arttı. Biz kalıcı bir başarının peşindeyiz. Geçtiğimiz yıl 50 milyon Euro’nun üzerinde gelir elde ettik. Bu sezon bu gelirimiz en az 60 milyon Euro’yu bulacak. Bir hedefimiz var ve bunu başarmak için çalışıyoruz. Sonuç ne olursa olsun yurtdışındaki modelleri kulübe uygulayarak büyümemizi sürdürmek istiyoruz. Türk futboluna kazandırdığımız bakış açısı ve sempati bizi ileriye taşıyacaktır.”

Haberin Devamı

40 MİLYON EURO’YA AKADEMİ KURUYOR

HEDEFLERİNİN aynı zamanda üretici bir kulüp olduğunu belirten Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, yeni projelerini şöyle anlattı:

“Stadyumumuzun hemen yanında 180 bin metrekarelik alanda dev bir tesis yapıyoruz. ‘Başakşehir Futbol Akademi’ adını verdiğimiz bu tesiste genç oyuncular yetiştirmeyi planlıyoruz. Bugün A Takım’da 24 lisanslı oyuncumuz var. Bu sayı gençlerle birlikte 260’ı buluyor. Ancak daha fazla genç oyuncuya ulaşmak için dev bir tesis yapıyoruz. Toplam yatırım tutarı 40 milyon Euro olacak bu tesiste yeni yıldızlar yetiştireceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!