Medipol Başakşehir 2-2 Beşiktaş

Güncelleme Tarihi:

Medipol Başakşehir 2-2 Beşiktaş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2016 17:41

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü maçta Medipol Başakşehir ile 2-2 berabere kaldı. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmada turuncu lacivertlilerin gollerini 25. dakikada Edin Visca, 54. dakikada da Mahmut Tekdemir atarken, siyah beyazlıların golleri ise, 78. dakikada Cenk Tosun, 83. dakikada Atiba Hutchinson'dan geldi. Beşiktaş bu sonuçla puanını 45'e yükseltirken, Medipol Başakşehir de 35 puanla haftayı kapattı.

Haberin Devamı

Stat: Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Ali Palabıyık, Fevzi Demirhan, Serkan Çimen 
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Bekir İrtegün, Yalçın Ayhan, Epureanu, Alparslan Erdem, Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu (Dk. 74 Rotman), Visca, Doka, Mossoro (Dk. 84 Napoleoni), Mehmet Batdal (Dk. 46 Cikalleshi)

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Delgado, Necip Uysal, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Sosa, Gökhan Töre (Dk. 69 Cenk Tosun), Olcay Şahan (Dk. 61 Quaresma), Gomez
Goller: Dk. 25 Visca, Dk. 54 Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir), Dk. 78 Cenk Tosun, Dk. 83 Hutchinson (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 6 Delgado (Beşiktaş), Dk. 42 Mehmet Batdal, Dk. 52 Bekir İrtegün, Dk. 66 Epureanu, Dk. 62 Doka, Dk. 66 Emre Belözoğlu

Medipol Başakşehir 2-2 Beşiktaş
DETAYLI PUAN DURUMU VE FİKSTÜR İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

İŞTE MAÇIN GOLLERİ:
25. dakikada Mehmet'in pasıyla topla buluşan Visca, rakiplerinden sıyrılarak ceza alanına girdiği anda kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncu yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0. 
54. dakikada
Medipol Başakşehir, ikinci golü buldu. Doka'nın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde iyi yükselen Mahmut, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 2-0. 
78. dakikada Quaresma'nın soldan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Cenk, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi ve farkı bire düşürdü: 2-1. 
83. dakikada Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü maçta beraberliği sağladı. Quaresma'nın sağ çaprazda kazandırdığı serbest vuruşu kullanan Sosa'nın güzel pasında ön direkte topla buluşan Hutchinson, meşin yuvarlağı yine kafayla filelere gönderdi: 2-2.

Medipol Başakşehir 2-2 Beşiktaş
BEŞİKTAŞ'IN İKİ TOPU DİREĞE TAKILDI
Beşiktaş'ın, Medipol Başakşehir karşısında iki topu direğe takıldı. Siyah-beyazlı ekibin karşılaşmadaki en istekli futbolcularının başında gelen Mario Gomez, 38. dakikada topu direğe nişanlarken, 74. dakikadaki pozisyonda ise direği geçemeyen isim Cenk Tosun oldu.

Haberin Devamı

DEPLASMANDA İKİNCİ KAYIP
Bu sezon Süper Lig'de deplasmanda gösterdiği iyi performansla dikkati çeken Beşiktaş, 9. dış saha maçında ikinci kez puan kaybetti. Ligin deplasmandaki en başarılı takımı olan siyah-beyazlılar, bu maça kadar dış sahada oynadığı 8 maçın 7'sini kazanırken sadece Gençlerbirliği ile Ankara'da 1-1 berabere kalarak galip gelememişti. Ayrıca Beşiktaş'ın 5 maçlık deplasman galibiyeti serisi dün sona erdi.

Medipol Başakşehir 2-2 Beşiktaş
ATIBA'DAN KRİTİK SİFTAH
Beşiktaşlı futbolcu Atiba Hutchinson, siyah-beyazlı formayla bu sezonki ilk golünü attı.Karşılaşmanın 83. dakikasında skora dengeyi getiren Kanadalı futbolcu, alınan bir puanda önemli rol oynadı. Hutchinson, geride kalan sezon ligde 2 gol kaydetmişti. Siyah-beyazlı ekibin müsabakadaki ilk golünü atan Cenk Tosun ise bu sezon ligde 6. kez fileleri havalandırmayı başardı. 24 yaşındaki futbolcu, resmi maçlardaki gol sayısını ise 15'e yükseltti.

Haberin Devamı

OĞUZHAN İLE İSMAİL TARTIŞTI
Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup ile İsmail Köybaşı, maç sırasında tartışma yaşadı.Karşılaşmanın ilk dakikalarında hatalı bir pası sonrası İsmail Köybaşı'ya tepki gösteren Oğuzhan Özyakup'un, 34. dakikada yarı alana yakın bir bölgedeki pozisyonun ardından da takım arkadaşını sert bir şekilde uyardığı gözlendi.İki futbolcu, yaşadıkları kısa süreli tartışmanın ardından mücadeleye devam etti. Oğuzhan Özyakup ayrıca, ilk yarının bitiş düdüğünün ardından müsabakanın hakemi Ali Palabıyık'ın yanına giderek kendisine tepki gösterdi.

AVCI SİNİRLERİNE HAKİM OLAMADI
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, karşılaşmanın uzatma dakikalarında sinirlerine hakim olamadı. Maçta uzatma dakikalarının oynandığı sırada Medipol Başakşehir ceza alanındaki bir pozisyonun ardından hakemin verdiği korner karara sinirlenen ve kendisine ayrılan bölümü terk ederek Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in bulunduğu alana kadar gelen Avcı, dördüncü hakem ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri tarafından güçlükle sakinleştirildi.Beşiktaşlı taraftarlar da özellikle ikinciyarıda Avcı aleyhinde tezahüratlarda bulundu. 

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'IN BELALISI BAŞAKŞEHİR
Beşiktaş'ın belalısı Medipol BaşakşehirBeşiktaş, Süper Lig'de 8 sezondur karşılaştığı Medipol Başakşehir'i aynı dönemde iki kez yenemedi. Lacivert-turunculu ekiple 8 sezondur karşı karşıya gelen siyah-beyazlılar, bu sezonların hiçbirinde rakibi karşısında 6 puan almayı başaramadı.Medipol Başakşehir karşısında bu sezon 4 puan toplayan Beşiktaş, ligin ilk yarısında oynanan mücadeleyi Mario Gomez'in golleriyle 2-0 kazanmıştı.

Medipol Başakşehir 2-2 Beşiktaş

 

BAKMADAN GEÇME!