Baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, burnundan taş çıktı

Güncelleme Tarihi:

Baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, burnundan taş çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 11:36

Baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, burnundan taş çıktı

Haberin Devamı



ANTALYA, (DHA) - KUMLUCA Devlet Hastanesi'ne burun tıkanıklığı ve baş ağrısı şikayetiyle başvuran 22 yaşındaki İbrahim Özoktay'ın burnundan 'rinolit' denilen burun taşı çıkarıldı.

Kumluca Devlet Hastanesi'nde görevli kulak-burun-boğaz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Murat Kar, İbrahim Özoktay'ın geçen cuma günü burun tıkanıklığı, burundan kötü kokulu akıntı gelmesi ve baş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu söyledi. Yapılan muayenede hastanın burnunda tıpta çok nadir görünen 'rinolit' denilen burun taşı tespit ettiklerini kaydeden Dr. Kar, hastayı hemen ameliyata alarak sağlığına kavuşmasını sağladıklarını kaydetti.

Burun taşının sık karşılaşılan bir vaka olmadığını ifade eden Dr. Kar, "Burun taşları, çıplak gözle yeşilimsi gri renkli düzensiz görünür. Burun boşluğunda unutulmuş bir yabancı cisim ya da kan pıhtısı üzerinde kalsiyum, magnezyum ve fosfat tuzlarının çökelmesiyle oluşur. Tedavi için ameliyat gereklidir" dedi.

Op.Dr. Murat Kar, burun deliklerinde tıkanıklık ve özellikle tek taraflı olan kötü kokulu, sürekli devam eden akıntının ok önemli bir sağlık sorunu olabileceğine işaret etti. Bu problemin çocuklarda burun deliklerine sokulan bir yabancı cisimden daha çok kaynakladığına vurgu yapan Dr. Murat Kar, "Bunlar peçete, küçük oyuncak parçaları, saat pili, patlamış balon parçası, boncuk, nohut, fasulye, fıstık gibi çok çeşitli yiyecekler olabilir. Sokulan bu yabancı cisimler burun deliklerinden arkaya geniz denilen boşluktan nefes borusuna kaçarak ani ölümlere neden olabilir. Anne babaların bu konuda dikkatli olmaları gerekir" diye konuştu.

ÜÇ YILDIR BURUN TIKANIKLIĞI ÇEKİYORDU

İbrahim Özoktay ise üç yıldır zor nefes aldığını, uyuma güçlüğü çektiğini, son zamanlarda sağ burun deliğinden kötü koku geldiğini ve çok çabuk hastalandığını belirtti. Burnunda kemik olduğunu düşündüğünü anlatan Özoktay, "Ancak burnumdan taş çıktı. Ameliyattan sonra burun tıkanıklığım ve kötü kokulu burun akıntısı şikayetim tamamen geçti" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!