Bartın’da okullarda ‘Çeken Akıntı’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Bartın’da okullarda ‘Çeken Akıntı’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 14:56

Bartın’da, Karadeniz’de yoğun görülen ve boğulmalara yol açan ‘Çeken Akıntı’ya karşı öğrenciler ve öğretmenlere eğitim veriliyor.

Haberin Devamı

Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma Timi, ‘Bartın Cankurtaran Altyapısının Kurulması’ projesi kapsamında Bartın merkez ile Amasra ve Kurucaşile ilçelerindeki okullarda öğretmen ve öğrencileri çeken akıntıya karşı bilinçlendiriyor. Tim Komutan Yardımcısı Hakan Karataş, boğularak hayatını kaybeden kazazedelerin büyük bir çoğunluğunun 18 yaş altında olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:
"Proje kapsamında okullarda verilen çeken akıntı eğitimi öğrencilerimizin bilinçlendirilmesine yöneliktir. Karadeniz cilvesi olarak nitelenen ’Çeken Akıntı’ basit bir doğa olayıdır. Akıntı nedeniyle sualtında farklı noktalarda oluşan kum tepecikleri arasından geçen su kütleleri çeken akıntıya sebep olur. Çeken akıntıya yakalanan kişi sahile paralel yüzerek veya suyun üzerinde sakin kalıp, akıntı etkisinin geçmesini bekleyerek bu olayı atlatabilir."

Haberin Devamı

İl genelinde plaj alanlarında uyarılara uymayarak kendisinin veya başkasının can emniyetini tehlikeye atan kişilerin kolluk güçleri tarafından plajdan uzaklaştırılacağı, fırtınalı havalarda çankurtaranların uyarılarına uymayarak denize girenlere Kabahatler Kanunu gereği idari yaptırım uygulanacağı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!