Bartın'da İnkumu Ön Arıtma Tesisinin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Bartında İnkumu Ön Arıtma Tesisinin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 16:57

Haberin Devamı

BARTIN (AA) - Bartın'da İnkumu Atık Su Ön Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi tesisinin temeli törenle atıldı.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İnkumu tatil beldesinin bölgenin en önemli turizm yerlerinden birisi olduğunu ve bin 700 metrelik derin deniz deşarjı ve ön arıtma tesisiyle projesinin tamamlanmasıyla günlük 20-30 bin turistin daha temiz sularda yüzeceğini söyledi.

Kanalizasyonların vidanjörle çekildiği İnkumu beldesinde, belediyesi bütçesi, Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hibe desteğiyle yapılan tesisle köklü bir sorunun çözüleceğini belirten Akın, şöyle konuştu:

"Yüzde 85'i Avrupa Birliği, yüzde 6'sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüzde 9'u Bartın Belediyesinin mali katkısıyla hayata geçen proje iki ayaklı bir proje olup, birinci ayağı İnkumu'nda şu an temelini attığımız İnkumu Atık Su Ön Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi, ikinci ayağı da kentten geçen ırmağı kanalizasyon atıklarından kurtaracak olan Bartın Atık Su Arıtma Tesisi Projesi. Her iki projenin toplam bedeli yaklaşık 25 milyon lira. Buradaki proje ile tatile gelen insanlarımız 40 yıldır var olan fosseptik çukurlarından kurtulacak. Kötü koku ve mikrop da olmayacak."

Haberin Devamı

Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya ile vatandaşların katıldığı törende tesisin temeli atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!