Bartın'da FETÖ'den tutuklu 18 asker için iddianame

Güncelleme Tarihi:

Bartında FETÖden tutuklu 18 asker için iddianame
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 15:25

Bartın'da FETÖ'den tutuklu 18 asker için iddianame

Haberin Devamı

Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)- BARTIN'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Batı Karadeniz Sahil Güvenlik eski Grup Komutanı Binbaşı Bünyamin Kopoycu'nun da aralarında yer aldığı 18 asker hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturmada 28 Temmuz'da tutuklanan 18 rütbeli asker hakkında 123 sayfalık iddianame hazırlandı. Bartın 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, şüpheliler hakkında, 'Anayasayı ihlal' ve 'Silahlı terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
İddianamede, 15 Temmuz darbe gecesinde eski Batı Karadeniz Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Bünyamin Kopoycu’nun, WhatsApp uygulamasıyla birliğe bağlı gemilere toplanılması talimatı verdiği ve 'TCSG 64' ve 'TCSG 22' botlarının Zonguldak Eren ve Bartın Limanlarına seyre çıkma talimatı verdiği ifade edildi. 18 asker, 1 Nisan'da görülecek ilk duruşmada hakim karşısına çıkacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!