Bartın Şehir Ormanı'nda ağaç kesimine tepki

Güncelleme Tarihi:

Bartın Şehir Ormanında ağaç kesimine tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 15:31

Bartın Şehir Ormanı'nda ağaç kesimine tepki

Haberin Devamı

Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA) - BARTIN Şehir Ormanı'nda 30 çam ağacının kesilmesine çevre halkı tepki gösterdi. Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık, zamanı geçmiş ve yol kenarında devrilme riski bulunan ağaçları kestiklerini, yerine yenilerinin dikileceğini söyledi.
Hürriyet Mahallesi TOKİ konutları yanında bulunan Bartın Şehir Ormanı içindeki yolun çevresinde sabah saatlerinde ağaç kesimine başlandı. Yol kenarındaki büyük çam ağaçlarından bazıları görevliler tarafından kesildi. 2011 yılında açılışı yapılan, içerisinde kameriye, mescit, yürüyüş yolları ve kuş gözlem evi bulunan Şehir Ormanı içerisindeki ağaçların kesilmesine çevre sakinleri tepki gösterdi. Görevliler, kesimin yasal olduğunu, ağaçların damgalanması sonucu kesildiğini söyledi.
Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık, yol kenarında devrilme riski bulunan 30 çam ağacının damgalanarak kesildiğini söyledi. Yanık şöyle konuştu:
"Şehir Ormanında bulunan zamanı geçmiş ve yürüyüş yolu kenarında devrilme tehlikesi bulunan çam ağaçlarını rehabilite etmek için bu çalışmayı yapıyoruz. Belirlediğimiz ve damgaladığımız ağaçların kesimine başlandı. Biliyorsunuz, TOKİ Şehir Ormanı yüksekliği itibariyle çok rüzgar alan bir yer. Şiddetli rüzgarlarda bu kuruyan çam ağaçları yürüyüş yolundan geçen insanlara zarar verebilir. Bu hem seyreltme çalışmasıdır. Kimse endişe etmesin. Sonrasında buralara yeni ağaçlar dikilecek."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!