Bartın İnkum'da jet-ski yasaklandı

Güncelleme Tarihi:

Bartın İnkumda jet-ski yasaklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 15:27

Bartın İnkum'da jet-ski yasaklandı

Haberin Devamı

Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA) - BARTIN'nın tatil beldesi İnkum'da, jet-ski ve benzeri su sporu deniz araçlarının plaj alanı ve kumsala giriş çıkışı, güvenlik amacıyla yasaklandı.
'Plajlarda boğulma olaylarını önleme faaliyetleri' toplantısı Vali Nusret Dirim başkanlığında yapıldı. İlgili kurum müdrelrinin de katıldığı toplantıda, kentteki plajlarda can güvenliği standartlarının ulusal ve uluslararası normlara ulaştırılması amacıyla icra edilen faaliyetlerin 'Güvenli Sahil Bartın' projesi kapsamında yürütülmesine karar verildi. Proje kapsamında Bartın Belediyesi'nin İnkum'da, Amasra Belediyesi'nin Amasra Büyük Liman Plajı'nda, İl Özel İdaresi'nin de Çakraz, Güzelcehisar, Mugada, Hatipler ve Büyükkızılkum plajlarında yürütülen cankurtaran organizasyonlarını geliştirmeleri kararı alındı.
Toplantıda ayrıca plajlarda alınan can emniyeti önlemleri kapsamında, bölgenin en uzun plajına sahip İnkum'da tehlike arz ettiği tespit edilen özel jet-ski ve benzeri su sporu deniz araçlarının plaj alanı ve kumsala giriş ve çıkışının yasaklanması kararı alındı.
Karadeniz'de sık görülen 'Çeken akıntı' konusunda da vatandaşların bilinçlendirilmesi, bu kapsamda büyük boy 'çeken akıntı' uyarı panolarının plajlara monte edilmesi ile broşür dağıtılması karalaştırıldı. Ayrıca Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı ekiplerince okullarda öğrencilere çeken akıntı eğitimi verilmesi kararı alındı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!