Bartın’da çocuk ve ergen psikiyatrisi polikliniği

Güncelleme Tarihi:

Bartın’da çocuk ve ergen psikiyatrisi polikliniği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 15:57

BARTIN (AA) - Bartın Devlet Hastanesi’nde çocuk ve ergen psikiyatrisi polikliniği açıldığı bildirildi.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, çocuk ve ergen ruh sağlığı hastalıkları alanının, tüm dünyada hızla gelişen bir bilim dalı olduğu belirtildi.
Söz konusu alan ile çocuk ve ergenlerde ortaya çıkan zihinsel, duygusal ve davranışsal sorunların erken dönemde saptanıp, önlemeye ve tedavi edilmeye çalışıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bartın Devlet Hastanesi'ne uzun zamandır ilimizde eksikliği hissedilen çocuk ve ergen psikiyatrisi bölümüne uzman hekimin de atanmasıyla polikliniğimiz açılarak Bartın halkımıza hizmet vermeye başlandı. Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek binası 3. katında açılan polikliniğimizde, 0-18 yaş arasındaki çocukların ruh sağlığı sorunları ile bebeklik, okul öncesi, okul çağı ve ergenlik dönemlerine ait gelişimsel ve psikiyatrik bozukluklarla ilgili poliklinik hizmeti verilecektir. Daha önce çocuk ve ergen psikiyatrisi hastalıklarının teşhis ve tedavisi için il dışındaki başka merkezlere gitmek zorunda kalan hastalarımız artık hastanemizde tedavilerini olabileceklerdir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!