Bartın’da arıcılık kursu

Güncelleme Tarihi:

Bartın’da arıcılık kursu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 15:07

Haberin Devamı

​BARTIN (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsettar Bayram, "İlimiz arıcılık için oldukça elverişli olup, bu potansiyeli ekonomiye kazandırmalıyız" dedi.

Bayram, Ulugeçitambarcı Köyü Sosyal Tesisleri'ndeki arıcılık kursu açılışında yaptığı konuşmada, müdürlük olarak her yıl birçok alanda olduğu gibi arıcılık konusunda da kurslar açtıklarını söyledi.

Söz konusu kursların, üretim yapan çiftçilerin yanı sıra yatırım yapmak isteyenler için de büyük fayda sağladığını ifade eden Bayram, şöyle konuştu:

"İlimiz arıcılık için oldukça elverişli olup, bu potansiyeli, bu elverişliliği ekonomiye kazandırmalıyız. Bu amaçla ilimizde arıcılığın gelişmesi için çaba sarf ediyoruz. Bunun için her yıl onlarca arıcılık kursları düzenliyoruz. Burada kazanılan bilgilerle bilinçli arıcılık yapabilmeliyiz. Bunun gibi kurslar açmaya devam edeceğiz. İnşallah kurslar faydalı olur, bilgi dağarcığımıza katkı sağlar ve daha sağlıklı, daha bol üretim yapmış olursunuz. Kursa katılan çiftçilerimize teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum."

Haberin Devamı

49 kişinin katıldığı ve 80 saat sürecek kursta, veteriner hekimler tarafından arıcılıkta mevsimsel bakımlar, arı hastalık ve zararlıları, ana arı üretimi, arı ürünleri hakkında teorik ve uygulamalı olarak teknik bilgi verileceği aktarıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!