GeriSeyahat Barselona’nın mağazalarında indirim iki ay, outletlerinde yıl boyu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Barselona’nın mağazalarında indirim iki ay, outletlerinde yıl boyu

Barselona’nın mağazalarında indirim iki ay, outletlerinde yıl boyu

İspanya dünya modasında gün geçtikçe ön plana çıkıyor. Ayakkabıda, tekstil ürünlerinde birbiri ardına yeni markalar giriyor piyasaya. Barselona’da bu markaların tümünü, kendi mağazalarıyla bulmak mümkün. İndirim dönemi şubat ve ağustos olmasına karşın, şehrin yakınlarındaki alışveriş köylerinde yıl boyunca ünlü markalar indirimli satılıyor. Barselona’nın ünlü antikacılar çarşısında, bit pazarlarında koleksiyonerleri sayısız sürpriz bekliyor. Alışverişte hızını alamayanlar vergisiz cennet Andora’da alıyor soluğu.

Başta Antoni Gaudi, Cadafalch, Antoni Tapies gibi sıra dışı mimarlarının birbirinden çarpıcı eserleriyle oya işler gibi süsledikleri cadde ve sokaklar... Gotik Katedral ve mahallesi, Katalan Müzik Sarayı, Gran Teatro de Liceo opera binası, Milli Saray (Palau Nacional-MNAC) gibi anıtsal zenginlikler... Picasso, Dali ve Miro gibi özgün ve sıra dışı resim dehalarının kente armağan ettikleri muhteşem müzeler... Teninizi ısıtan pırıl pırıl Akdeniz güneşi ve kent içindeki tertemiz kumsallar... O uygarlıklar beşiği güzelim “Bizim Deniz”in maviliklerine bakarak kaldırılan şarap kadehlerinin eşliğinde bin bir çeşit deniz mahsulü ve balık lezzetinin sunulduğu yat limanları... İşte size Barselona...
Mimarisi, kültürel ve sanatsal etkinlikleri, gerekse gülümseyen halkı ve sokaklarıyla tam bir çağdaş dünya kenti Barselona. Birkaç günlüğüne kaçamak yaparak görmeye gideceğiniz şehrin sunduğu onca güzellik ve estetik zarafet arasında aynı zamanda bir alışveriş cenneti olduğunu biliyor muydunuz?

ANTİKACILARIN MERKEZİ PASEO DE GRACIA’DAKİ PASAJ

Çünkü hemen her alanda günümüzün öncü kentlerinden biri Barselona. Aynı zamanda son yıllarda dünya modasında ağırlığını giderek daha fazla hissettiriyor. İspanyol modasının, İspanyol markalarının da öncüsü. Katalan tasarımcıların yarattığı Custo Barcelona, Maria Coca, Pronovias gibi markalar, alışveriş ve modayı pahalı bir zevk olmaktan çıkardı. Dizayn ve rafine çizgileri çalışan, iyi giyinmek isteyen her yaştaki kişinin zorlanmadan ulaşabileceği ürünlere uyguladı. Moda dünyasında eksen kayması sağlayan Zara, Mango, Bershka, Uterque, Adolfo Dominguez gibi markalar ortaya çıktı. Tüm dünyada İspanyol fırtınası estirdiler.
Barselona merkezindeki Paseo de Gracia bulvarı, Puerta de Angel bölgesi, Pont Ferissa caddesi ve ara sokakları birbirinden ünlü ve ilginç mağaza ve butiklerle dolu. Mağazalar saat 10.00 - 21.00 arası sürekli açık. Özellikle şık kafeteryaları ve lezzet durağı tapas barları, şık bistrolarıyla uzayıp giden Paseo de Gracia bulvarında en ünlü dünya markalarının mağazalarını bulacaksınız. Meraklıları için 55-57 numaralardaki kentin en seçkin antikacıları ve sanat galerilerinin yer aldığı “Bulevard Dels Antiquaris” pasajını tavsiye ederim.

LA ROCA’DA 12 AY YÜZDE 60 UCUZLUK

Şubat ve ağustostaki indirim dönemlerine rastlarsanız önemli markaların ürünlerini çok uygun fiyatlara edinebilirsiniz. İndirim dönemlerini bekleyemem derseniz şehir merkezine 40 kilometre uzaklıktaki La Roca Village Outlet Center’a mutlaka uğrayın. Hemen tüm ünlü markaları bulabileceğiniz bu alışveriş cennetinde yüzün üzerinde butik ve mağazada sürekli yüzde 60’lara varan indirim uygulanıyor. Pazar hariç her gün saat 10.00 - 21.00 arası açık. La Roca’ya Katalunya Meydanı 10 numaradan kalkan servis araçlarıyla kolayca ulaşabilirsiniz.
Öte yandan her perşembe Gotik Katedral Meydanı’nda kurulan bitpazarını kaçırmayın. Bu sevimli pazarda oldukça uygun fiyatlara ilginç antika parçalar, tablolar bulabilirsiniz. Aynı pazar diğer günlerde sahilde Colon Meydanındaki ahşap iskelenin (Moll de Fusta) yanı başında açılıyor. Pazar günleri saat 10.00 - 14.00 arası Rambla Caddesi’ndeki Plaza Real’de açılan bitpazarını, hafta sonları Gotik Mahalle’deki Plaça de San Josep Oriol meydanında açılan el sanatları ve amatör ressamlar pazarını da unutmamak gerekir.
/images/100/0x0/55ea0fb2f018fbb8f868c18b

Eğlenceli alışverişler dilerim...

VERGİSİZ PRENSLİK ANDORRA

İspanya ile Fransa arasında Pireneler’in tepelerine kurulmuş küçük bir prenslik olan Andorra özellikle elektronik eşya, kamera ve fotoğraf makineleri, spor malzemeleri için zengin seçenekler sunuyor. Vergisiz alışveriş yapabileceğiniz bir serbest bölge burası. Uzaklığı nedeniyle tüm gününüzü ayırmanız gereken bu alternatifi Barselona’ya turla gitmişseniz tur şirketinizin düzenleyeceği tura katılarak ya da araç kiralayarak gerçekleştirebilirsiniz.
False